2009-09-18

M. Gelažnikas sutinka dėl graikų stiliaus kolonų perkėlimo senamiestyje

Fotografijoje - garsiosios savavalės M.Gelažniko graikų stiliaus kolonos Vilniaus senamiestyje.

N.P.: išspręsti nebuvo lengva, nes Marius Gelažnikas yra įsitikinęs, kad graikų stiliaus kolonso gali būti Vilniaus senmiesčio centre ir nesutiko su kitais variantais. Kitas dalykas, kad paaiškėjo, jog paminklosaugininkai ne iki galo atliko savo darbą. Nes M.Gelažnikas nustebo, kai jam parodžiau prieškario Vilniaus senamiesčio prabangių rūbų išorinių vitrinų nuotraukas. Tai didelės per visą aukštą ir plotį vitrinos, tiesa be kolonų. Jo name prieš akrą buvo taip pat didelės vitrinos. Pasiūliau, kad tas kolonas perkeltų į vitrinų vidų už manekenų nugarų – tai taps vitrinos vidine dalimi, kuri keičiasi priklausomai nuo madų. O išorėje pasiūliau pasirinkti iš prieškario fotonuotraukų, atvirukų ar piešinių jam labiau patinkančių vitrinų variantą.

Žadėjo, kad parengs tokią projekto korektūrą. Bet tai jis turi  daryti greitai, nes turime įsisteisėjusį teismo sprendimą.

Manau, kad mano pasiūlytas variantas , jei bus realizuotas, bus geras seno ir naujo suderinimo pavyzdys ir galėsime M.Gelažniko vidines ir išorines vitrinas pateikti kaip pavyzdį kitiems norintiems restauruoti senamiestį ir vystyti jame prekybą.

O dabar laukiame rengiamo projekto.

Apie šią istoriją – humoristinio VE puslapio etiudas:

Paveldosaugos smogikas

Ve.lt 2009 09 16 Bulvaro puslapis

Kaip manote, ką daro Vilniaus paveldosaugininkai, kai nebesusitvarko su tokiais verslininkais, kaip vakarėlių liūtas Marius Gelažnikas? Ogi desperatiškai meta į mūšį klaipėdietį Naglį Puteikį. Tarsi tikras kovinis paveldosaugininkas Naglis savo atostogų sąskaita lekia į sostinę ir per kelias savaites išsprendžia visus reikalus! Jei taip ir toliau, turint omenyje N. Puteikio galias sustabdyti Klaipėdos piliavietės atkūrimo procesą ar Danės krantinių rekonstrukcijos užbaigimą, netrukus Vilniuje, matyt, teks griauti Valdovų rūmus...

 

Komentarų nėra: