2011-10-02

Paveldosaugininkai atsisakė duoti leidimą statyti jų „stiklainiais“ vadinamus pastatus Klaipėdoje

Stiklinis antstatas ant pastato Laisvės alėjoje (panašus likimas laukia Klaipėdos istorinio centro);

Iki karo Klaipėdos istoriniame centre H.Manto 11 vietoje stovėjęs Gerlacho namas;

Klaipėdos istoriniame centre H.Manto 11 planuojami statyti daugiaaukščiai gyvenamieji ir biurų pastatai iš stiklo ir betono (tikro mastelio maketas);

Statytojo platinamas klaidinantis (žymiai mažesnis, nei planuojamas) užstatymo maketas Manto 11, Klaipėdoje

www.klaipeda.diena.lt/naujienos/miestas/istorineje-klaipedos-dalyje-kelias-stiklainiams-neatsivere-379836

www.delfi.lt/news/daily/lithuania/article.php?id=50172094

www.ve.lt/naujienos/lietuva/vakaru-lietuva/istorineje-miesto-dalyje-kelias-stiklainiams-neatvertas-633951#comment-634717

http://www.15min.lt/naujiena/miestas/klaipeda/istorineje-klaipedoje-kelias-stiklainiams-neatsivere-43-172240

BNS 2011 rugsėjo 29 d. 15:47

Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinis padalinys trečią kartą atsisakė suderinti statybų Klaipėdoje detalųjį planą, dėl kurio buvęs Klaipėdos paveldosaugininkų vadovas Seimo narys Naglis Puteikis jau yra atsidūręs teisme.

KPD pranešė atsisakęs derinti bendrovės "Investicijų kvadrantas" detalųjį planą H.Manto g. 11 esančiame sklype, o tokį patį sprendimą priėmė ir Klaipėdos savivaldybės Nuolatinė statybų komisija.

Pasak pranešimo, trečią kartą pateiktas derinti detalusis žemės sklypo planas nebuvo pataisytas pagal KPD išduotas sąlygas, todėl jo sprendiniai neatitinka Teritorijų planavimo ir Nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos įstatymo reikalavimų.

Departamentas tvirtina, jog detaliojo plano rengėjai savavališkai pakeitė sklypo tvarkymo ir naudojimo reikalavimus, užstatymo aukštingumo ir intensyvumo rodiklius.

Pasak departamento, taip pat šis detalusis planas prieštarauja ir Klaipėdos miesto bendrajam planui, pagal kurį planuojamas sklypas yra mažaaukščių gyvenamųjų namų statybos teritorijoje, o pagal detalųjį planą sklypas priskiriamas daugiaaukščių ir aukštybinių pastatų statybos teritorijai.

Paveldosaugininkai teigia, kad bendrovė "Investicijų kvadrantas" siekia nugriauti buvusį kino teatrą "Vaiva" ir naujai formuojamame sklype pastatyti šešis pastatus iš stiklo ir betono. Pagal projektą aukščiausias pastatas siektų 30 metrų, taigi bus maždaug triskart aukštesnis nei liūdnai pagarsėjęs Laisvės alėjos "stiklainis".

Derinti verslininkų pateiktą planą anksčiau atsisakęs tuomet KPD Klaipėdos teritoriniam padaliniui vadovavęs N.Puteikis atsidūrė teisme, nes atsisakė vykdyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) nutartį, kuria paveldosaugininkai minėtą detalųjį planą įpareigoti suderinti

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/505/53/d,detalus/

Kitą savaitę generalinis prokuroras Darius Valys prašys panaikinti Seimo nario Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę. N.Puteikis tuo džiaugiasi, ir mano, kad jam tai bus proga papasakoti apie nuo viršaus iki apačios supuvusią teisėsaugos sistemą. "Kai aš tai pamačiau, viskas man atsistojo į vietas – kunigo Mikutavičiaus nužudymas, kūno neradimas, palaidojimas kaip neatpažinto, - interviu LL sakė N.Puteikis, - kiek ten yra prokurorų klaidų, kiek kartų jie neatpažino kūno, ir galiausiai kaip vienas saugumietis paleido įtariamąjį nužudymu. Visa tai yra klaidos? Ne, viskas yra daroma už pinigus. Negali suaugęs vyras, 20 metų dirbęs teisėsaugoje, daryti tokių klaidų. Tai yra tik pinigai. Vadinasi, visos tos žolės burnoje (kaip Kedžio nužudymas), visi tie baloje prigėrę žmonės – man yra viskas aišku, visa tai padaryta už pinigus, ir žudikai išvengė atsakomybės tik už pinigus. Jeigu jie, matydami tokius dalykus, nieko nedaro, tai ką gali apie tuos prokurorus pasakyti?