2011-10-08

Seimo narys N.Puteikis išpliekė policiją dėl komos ištiktos močiutės

Fotografijoje: Kaune policijos reido metu komos būklėje atsidūrė 72 metų močiutė Agota Ramanauskienė© Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas/seimo-narys-n-puteikis-isplieke-policija-del-komos-istiktos-mociutes-381375

2011-10-06, 18:20 Arūnas Dambrauskas a.dambrauskas@kaunodiena.lt  

Kaune policijos reido metu nukentėjusi močiutė parlamentarą Naglį Puteikį paskatino surengti kandžią spaudos konferenciją.

Nepaiso Konstitucijos

Pasak Seimo nario, policininkams praverstų dalyvauti Konstitucijos egzamine, nes kai kurie faktai rodo, jog pareigūnai kartais mindo pagrindinio Lietuvos įstatymo ginamas žmogaus teises.

Tokį savo teiginį neseniai išrinktas Seimo narys pagrindė pavyzdžiu iš Kauno.

„Kaune policijos reido metu komos būklėje atsidūrė 72 metų močiutė Agota Ramanauskienė. Tyrimą žadėję atlikti pareigūnai nutilo ir nieko nebekomentuoja. Policija slapukauja. Todėl žmonės policijos privengia ir ja nepasitiki. O juk turėtų būti atvirkščiai: atsitikus nelaimei, žmonės turėtų bėgti pas policiją. Deja, Lietuvoje vyrauja kitokia kryptis – nuo policijos tenka sprukti", – kalbėjo parlamentaras ir priminė A.Ramanauskienę ištikusią nelaimę.

Įžvelgia savivalę

Po konflikto su policininkais močiutė bandė slėptis Žaliakalnyje gyvenančio Norvegijos konsulo Kauno apskrityje name.

„Tačiau iš konsulo namų ją išsivedė policininkai, pasakę, kad gaudo „vagilką". Žinau, kad konsulo žmona mamai nuo veido nuvalė kraują", – pasakojo spaudos konferencijoje dalyvavusi A.Ramanauskienės dukra, triskart olimpinių žaidynių dalyvė Rita Ramanauskaitė.

Ji pabrėžė, jog iš konsulo namų mamą išsivedę policininkai savavališkai įsiveržė į privačios valdos teritoriją. R.Ramanauskaitės duomenimis, iš pradžių pareigūnai konsulo name buvo pasirodę vilkintys civile apranga, o paskui ją skubiai pakeitė.

„Močiutė buvo pas mus atbėgusi. Mano žmona ja bandė pasirūpinti. Bet apie tai nenorėtumėme plačiau šnekėti", – „Kauno dienai" sakė Norvegijos garbės konsulas Kauno apskrityje, Vestfoldo informacijos centro direktorius Vytautas Valaitis.

Palygino su stribais

Spaudos konferencijoje buvo teigta, jog komoje atsidūrusios A.Ramanauskienės telefonu pirmuoju adresų knygutės numeriu paskambinę  pareigūnai norėjo sužinoti apie nukentėjusios socialinį statusą.

„Pasitikslino, ar ji tikrai turi nuosavą namą", – sakė R. Ramanauskaitė. Pasak N.Puteikio, policininkai drąsūs tik prieš paprastus žmones, o įtakingiems pataikauja.

„Lietuvoje kai kurie policininkai ne tik negina žmonių, bet dar ir juos puola", – kalbėjo Seimo narys.

„Manau, kad daugelis pareigūnų yra dori, tačiau apmaudu, kad yra tokių, kurių reikia bijoti, slėptis, kaip mūsų tėvai ir seneliai slėpdavosi nuo stribų", – kalbėjo Kauno jungtinio demokratinio judėjimo pirmininkė Rūta Zabielienė.

Spaudos konferencijos dalyviai pasakojo ir apie žinomą Šiaulių aktorių Juozą Bindoką, kuris, pasak N.Puteikio, pateko į absurdišką situaciją. Atbuline eiga pervažiavęs jaunuolių kompanijai priklausančią alaus skardinę, aktorius buvo nuvežtas į policiją ir priverstas už tą skardinę sumokėti.

1 komentaras:

Konferencijos garso įrašas rašė...

Konferencijos garso įrašas

http://n60.lrs.lt/vide/audio/2/1p111006.asf