2018-11-01

DĖL NUTEISTO UŽ PVM GROBSTYMĄ T. ISMAILOVO IŠSUKINĖJIMO NUO BAUDOS SUMOKĖJIMO IR PROBAVIMO NUTRAUKIMO

Vidaus reikalų ministerijai
VTAĮT-ai
Editai Norkienei tv@init.lt norkieneedita@gmail.com,

DĖL NUTEISTO UŽ PVM GROBSTYMĄ T. ISMAILOVO IŠSUKINĖJIMO NUO BAUDOS SUMOKĖJIMO IR PROBAVIMO NUTRAUKIMO

Prašau man ir pareiškėjai el.paštu atsakyti į šiuos klausimus pagal kiekvienos įstaigos kompetenciją, pateikiant nuasmenintus duomenis, išskyrus pareigūnų,  valstybės tarnautojų ir darbuotojų:
žiniasklaidoje rašoma, kad Kauno vaiko teisių tarnybos darbuotojas Teodoras Ismailovas buvo nuteistas už PVM grobstymą, padarė tokiu būdu 300 000 litų žalą valstybei, teismas skyrė 20 000 Lt baudą, jis žalos neatlygino, baudos nesumokėjo, bet buvo probacijos tarnybos nuimtas nuo įskaitos, ar stebėjimo, o teistumas išnyks ar baigsis 2020 metais.
Prašome paaiškinti, kodėl Probacijos tarnyba nebeprižiūri, kaip T. Ismailovas dengia žalą valstybei, moka teismo skirtą baudą? Nes susidaro įspūdis, kad Jūsų darbuotojai sudaro sąlygas T. Ismailovui išvengti žalos atlyginimo, baudos nemokėjimo ir tempia laiką iki 2020 metų, kad jam nebegalima būtų pareikšti jokių pretenzijų dėl skolos valstybei.
Ar teisės aktai leidžia taip elgtis Probacijos tarnybai, jei ne, prašome atnaujinti T. Ismailovo stebėseną ir priemones, kad sumokėtų valstybei skolas ir nubausti stebėseną nutraukusius pareigūnus. O jei stebėsena leidžia tokiu būdu T. Ismailovui  išsisukti nuo prievolių valstybei, o Jūsų darbuotojams tai leidžia jį išsukti nuo tų prievolių, tai prašome inicijuoti tokių spragų teisės aktuose užtaisymą ir paaiškinti man, kokiuose teisės aktuose tos spragos yra ir kaip juos reikia pataisyti, kad T. Ismailovas ir panašūs kuo greičiau atlygintų žalą i r sumokėtų visas baudas valstybei.
Taip pat prašome pranešti, kiek ir už ką yra skirta administracinių baudų T. Ismailovui, kiek jų jis sumokėjo ir kiek nesumokėjo.
Taip pat prašome informuoti, kaip valstybės institucijoje dirbančiam T. Ismailovui pavyksta išvengti 20 000 litų teismo skirtos baudos ir administracinių baudų sumokėjimo, juk jis gauna pastovią algą, tikėtina, kad pervedimu, o ne grynais į asmeninę sąskaitą?

Komentarų nėra: