2018-11-19

N. Puteikis apie pajamų nelygybę ir mokytojų streikus

 N. Puteikis socialinę atskirtį apibrėžė kaip Lietuvos politikos ir verslo elito egoizmo išdavą. Todėl, tvirtino politikas, pirmiausia, ką reikia padaryti, siekiant išspręsti šią problemą, - tai sutramdyti kenkėjiškai veikiančio elito egoizmą.
„Elitas, manau, apie 100-200 politikų, kurie užima svarbiausius postus, nepriklausomai, ar jie yra opozicijoje, ar pozicijoje, ir turbūt apie 1000 turtingiausių verslininkų - darbdavių Lietuvoje. Į tą skaičių įeina ir žiniasklaidos savininkai, ir dalis politologų, ir nuomonės formuotojų", - aiškindamas, kas yra, jo nuomone, elitas, kalbėjo N. Puteikis.
Pasak jo, viena iš efektyviausių priemonių, sprendžiant socialinės atskirties problemas, būtų elito veiklos, kada naudojantis savo padėtimi kaupiamas kapitalas, viešinimas.
„Tai būtų supervaistas šitam Lietuvos elitui, kuris 30 metų nuosekliai rūpinasi savo asmeniniu egoistiniu interesu, kaip mokėti mažiau mokesčių ir gauti daugiau pajamų, kai visi vakarietiški elitai daro priešingai", - aiškino N. Puteikis. Pasak jo, susidorojus su elito egoizmu, susitarimas dėl progresinių mokesčių būtų tik techninis veiksmas.
Abu pretendentai į prezidento postą teigė palaikantys šiuo metu vykstantį mokytojų streiką. N. Puteikis solidarumą su streikuojančiais pedagogais rodė aiškindamas, kad visos savo politinės karjeros metu agitavo su neteisybe susiduriančias visuomenės grupes streikuoti.
https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=79623549

Komentarų nėra: