2018-11-06

Politologas Mažvydas Jastramskis: „jei stipriai startuos N. Puteikis, manau, ponui Juozaičiui bus prastai”.

... M. Jastramskis: Vis kalbame apie poną Arvydą Juozaitį, kuris turi 3 ar 4 procentus. Reikia prisiminti praėjusius prezidento rinkimus, kuriuose iššovė Naglis Puteikis, surinkęs beveik 10 proc. balsų. Klausimas, ką jis veikia. Jei jis išeis, manau, ponui Juozaičiui bus prastai.
E. Jakilaitis: Jūs sakote, lyginant N. Puteikio ir A. Juozaičio potencialą, Puteikio galimybės yra didesnės?
M. Jastramskis: Aš manau, taip. Nes praėjusiuose rinkimuose jis atsirado praktiškai iš niekur ir gavo tiek daug balsų. Jis turi tam tikrą įdirbį ir per tuos 5 m. tik padidino savo žinomumą. Galbūt jis laukia kažkokio starto, nežinau.
G. Landsbergis: turėjau tą pačią mintį. Naglis Puteikis turi visišką potencialą. Vakarų regione, kur jis yra geriau žinomas. Bet dabar atrodo, kad jis pasirinko patogų valdžios gyvenimą...
E. Jakilaitis: Buvęs jūsų partietis. Kodėl neįkalbinėjote jo dalyvauti pirminiuose rinkimuose?
G. Landsbergis: Mes nuogąstavome, kad Klaipėdoje jis bus iškeltas. Kadangi kėlimas buvo labai demokratiškas, žmonės galėjo jį iškelti, tada turėtume problemų jį išbraukti. Bet jis šiandien galėtų puikiai išnaudoti tą potencialą nešdamas žinią žmonėms apie įvairias negeroves, kurias daro ši vyriausybė.
E. Jakilaitis: Dar kitą savaitę šioje laidoje kalbėsimės su kiekvienu kandidatu, manau, jie turės galimybių pristatyti savo idėjas.
https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=79502791

Komentarų nėra: