2008-09-27

Kaip 2008 09 25 d. mitingą Klaipėdoje nušvietė spauda

 

Aurelijos Kripaitės (15 min.) nuotr.: Klaipėdoje žmonės pradėjo protestuoti.

 

VE 2008 09 27 d. fotografija: „Atgimimo aikštėje mitingavę nepatenkintieji valdžia vėliau nusitaikė į Klaipėdos tarybos narius ir visaip bandė drumsti Tarybos posėdį" [N.P.: nebandė drumsti, pats buvau ir prižiūrėjau, atėjo 4 mitingo dalyviai pasižiūrėti, kaip dirba miesto taryba, o valdžiai iškart bloga pasidarė, nes nepratę dirbti šviesoje].

 

VE 2008 09 26 d. fotografija: „Vakar prieš tvarką, įteisinančią šiukšlių išvežimo apmokestinimą pagal būsto plotą, protestavę klaipėdiečiai buvo "apsiginklavę" ne tik Lietuvos vėliava, bet ir neaiškia trispalve" [N.P.: neaiški trispalvė, tai Lietuvos laisvės lygos Klaipėdos skyriaus vėliava su trimis didžiosiomis raidėmis „L"].

 

„mitingas, kuris turėjo pasisakyti prieš opias uostamiesčiui problemas, tapo politikų pasisakymų arena"

 

15 minučių: Klaipėdoje – protestų banga

 

Aurelija Kripaitė / 15min.lt 2008 rugsėjo 25d. 12:43

 

Kylančiomis kainomis nepatenkinti klaipėdiečiai rugsėjo 25 dieną ėmė garsiai reikšti savo pretenzijas. „Kam reikalingi abonementiniai mokesčiai? Ir taip daug reikia mokėti. Algos mažos, o mokesčiai didėja", – teigė į Atgimimo aikštę atėjusi Elena.

Kiti prie protestuotojų prisidėję garbaus amžiaus klaipėdiečiai negalėjo tiksliai pasakyti, dėl ko kilo protestai. „Atėjome pažadų pasiklausyti", – sakė Mykolu prisistatęs vyriškis.

Mitingo, kuris, kaip skelbta yra „prie šiukšlių išvežimo apmokestinimą pagal kvadratinius metrus, prieš savivaldybės tarybos ir Seimo narių algas vokeliuose, prieš korupciją – „šimkynę" Klaipėdos miesto savivaldybėje" pagrindiniai dalyviai – vyresnio amžiaus uostamiesčio gyventojai.

Tačiau mitingas, kuris, kaip skelbta turėjo pasisakyti prieš tokias opias uostamiesčiui problemas, kaip komunalinių atliekų rinkliava, tarybos narių atlyginimus „vokeliuose", tapo politikų, nusitaikiusių į Seimą, pasisakymų arena.

Protestui nusteikusiems žmonėms buvo dalijami vienos partijos lankstinukai.

 

Komentarų nėra: