2008-09-12

Toliau puolame "vokelines" politikų išmokas

KLAIPĖDIEČIAI SIŪLO NEDELSIANT PANAIKINTI POLITIKŲ IR VALSTYBĖS TARNAUTOJŲ „VOKELINES" IŠMOKAS

 

Prieš 15 metų  - 1993 09 02 dieną Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos nariai atsisakė privilegijų: tuometiniai deputatai 36 balsavus „už", 2 „prieš" ir 1 susilaikius priėmė sprendimą patys atsisakyti savo priemokų. Jie tai padarė, nes buvo gėda prieš miestiečius.

Tuomet šis pirmasis privilegijų atsisakymo žingsnis nesusilaukė atgarsio nei kitose savivaldybėse, nei kitose valdžios įstaigose.

Prieš mėnesį Klaipėdos miesto tarybos nariai žengė atvirkštinį žingsnį – priemokas sau pasididino 4 kartus nuo 300 iki 1200 litų kas mėnesį. Nuo šių priemokų jokie mokesčiai neskaičiuojami, už jų panaudojimą niekam nereikia atsiskaityti.

Prieš 15 metų Klaipėdos miesto tarybos nariai priiminėjo sprendimus dėl taupymo ir patys taupė. Dabartiniai tarybos nariai elgiasi priešingai  – kas mėnesį didina komunalinius mokesčius, rinkliavas, įvedinėja abonentinius mokesčius už vandenį, o patys lobsta gyventojų sąskaita didindami  priemokas sau.

Aštuoni Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) kandidatai į Seimą:Klaipėdoje, pažymėdami pirmojo privilegijų atsisakymo 15-os metų jubiliejų, ragina visas partijas ir visus Seimo, Vyriausybės bei savivaldybių tarybų narius nedelsiant atsisakyti patiems ir panaikinti politikų ir valstybės tarnautojų „vokelines" išmokas (kreipimąsi pridedame):

 

KREIPIMASIS

 

DĖL „VOKELINIŲ" IŠMOKŲ POLITIKAMS IR VALSTYBĖS TARNAUTOJAMS PANAIKINIMO

Klaipėda

2008 m. rugsėjo 9 d.

 

Atsižvelgdami į tai, kad valstybinėse ir privačiose organizacijose, kuriose laikomasi įstatymų ir moralės normų, nėra jokių neskaidrių išmokų darbuotojams, mes, žemiau pasirašę Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų partijos (TS-LKD) kandidatai į Seimą daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose Klaipėdos mieste, raginame:

1.Visoms politinėms partijoms pirmu punktu į savo rinkimų programas įrašyti „vokelinių" ir panašių išmokų panaikinimą visų lygių ir rangų politikams ir valstybės tarnautojams, pirmiausiai pradedant nuo Seimo, Vyriausybės ir savivaldybių tarybų narių (pavyzdžiu galėtų būti TS-LKD rinkimų programos skirsnio „Valstybės lėšų racionalus, sąžiningas ir taupus naudojimas" punktas: „nedelsiant panaikinsime galimybes valstybės tarnyboje gauti neapmokestinamąsias ir neapskaitomas išmokas, skirtas reprezentacinėms ar kanceliarinėms išlaidoms").

2. Visiems kandidatams raštu pasižadėti, kad kai taps Seimo nariais, tai iškart kitą dieną po priesaikos atsisakys „vokelinių" – neatsiskaitytinų, neapmokestinamų išmokų ir kitų neskaidrių, neviešų, neapmokestinamų mokesčiais slaptųjų algų ar jų priedų (mes, žemiau pasirašę padarysime tai pirmieji);

3. Dabartinius Seimo narius tokį atsisakymą padaryti iškart po dabartinių Seimo atostogų artimiausioje Seimo sesijoje, tai yra š.m. rugsėjo pradžioje ir iškart registruoti atitinkamų įstatymų pataisas, kad aukščiau minėtos išmokos būtų nedelsiant panaikintos Seimo, Vyriausybės, savivaldybių tarybų nariams ir kitiems valstybės tarnautojams, bei iš biudžeto išlaikomiems darbuotojams;

4. Visų savivaldybių tarybų narius pasekti Klaipėdos m. savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos pavyzdžiu ir nedelsiant atsisakyti aukščiau minimų išmokų.

 

Šį kreipimąsi pasirašė:

 

Agnė Bilotaitė, Marių vienmandatė Nr. 21;

Nerijus Čapas, Danės vienmandatė Nr. 19;

Petras Grecevičius, daugiamandatė;

Evaldas Jurkevičius, Baltijos vienmandatė Nr. 20;

Linas Liekis, daugiamandatė;

Naglis Puteikis, daugiamandatė;

Alfonsas Vildžiūnas, daugiamandatė;

Pranas Žeimys, Pajūrio vienmandatė Nr. 22".

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Kodel kreipimasi pasirase tik kandidatai? Visi kiti pritaria ar tai dar vienas rinkiminis sou?

Naglis Puteikis rašė...

Tai kad nuo 2000 m. rinkimų į Seimą nei nuo Klaipėdos miesto, nei nuo Klaipėdos apskrities, net nuo visos Žemaitijos neturime nė vieno vienmandatėje (atrodo ir daugiamandatėje neturime) išrinkto Seimo nario iš Tėvynės sąjungos. Nė vienas tuomtinis konservatorių kandidatas per visą Žemaitiją net į antrą turą 2004 metų rinkimuose nepateko. Aukščiausią vietą tuomet užėmė tik Artūras Vazbys Baltijso arinkimų apygardoje Nr. 22 . jsi tuomet buvo trečias.
Todėl pasirašo tik kandidatai, kurie, kaip tikimės, ir pralauš tą 12 metų trunkančią nesėkmių Tėvynės sąjungai grandinę Žemaitijos apygardose.