2008-09-04

Kuo labiau brangsta šiukšlių išvežimas, tuo rečiau jos vežamos

 

Kuo KRATC-as gauna daugiau, tuo mažiau kontroliuoja

 

N.P.: Klaipėda kaip koks Bermudų trikampis – kuo daugiau įstaiga gauna pinigų (pajamų), tuo daugiau betvarkės:

 

Mikrorajonų gyventojai ir toliau skęsta šiukšlėse K 080902:

Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimu, nuo 2008 m. liepos 1 d. mieste įvesta vietinė rinkliava, kuri pakeitė senąją atsiskaitymo tvarką už komunalinių atliekų surinkimą ir išvežimą į sąvartyną.

Pagal naująją tvarką, daugiabučių namų gyventojams nustatytas 3,48 Lt mokestis už vieną buto bendrojo ploto kvadratinį metrą. Per metus už šiukšlių išvežimą susidaro nemaža suma, todėl gyventojai tikėjosi, jog konteineriai bus ištuštinti laiku. Vis dėl to klaipėdiečiai jau skundžiasi po savaitgalio užsilikusiomis šiukšlėmis.

Pasak Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRAC) direktoriaus Šarūno Reikalo, šiukšlės vežamos ne kiekvieną savaitgalį, nes yra sudarytas grafikas.

"Mes neprivalome vežti šiukšlių kiekvieną savaitgalį. Yra sudarytas tikslus grafikas, kada ir kur atliekos turi būti surinktos. Jei jos per savaitgalį nesurinktos, reiškia tai bus padaryta pirmadienį", - aiškino Š.Reikalas.

Įdomu, kodėl pagal senąją atsiskaitymo tvarką atliekos buvo vežamos kiekvieną savaitgalį, o pagal naująją - tik pagal sudarytą grafiką? Kodėl mikrorajonų gyventojai turi mokėti didesnius mokesčius, jei vis dar gyvena tarp šiukšlių?

Anot Šarūno Reikalo, patys gyventojai KRAC vietinės rinkliavos skyriui turėtų pranešti apie jų rajone nesurinktas šiukšles. Tačiau tikėtis, kad atliekos bus vežamos kiekvieną savaitgalį, tikrai neverta.

Komentarų nėra: