2008-09-09

Neišsenkantis aruodas – viešieji pirkimai

 

Kokiose pareigose dirba Mariaus Poimanskio tėvas "Klaipėdos keliuose"

 

Savivaldybėje vėl lankėsi STT  Denisas NIKITENKA VE 2008 08 09

 

Pirmadienio rytas Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkams buvo neramus: jie sulaukė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų vizito.

Apie 11 val. vienas pareigūnas apsilankė Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriuje.

Jo vedėjas Marius Poimanskis atsakinėjo į klausimus apie Miesto ūkio departamento vadovą Alfonsą Šimkų, kuris yra įtariamasis vykstančiame ikiteisminiame tyrime dėl galimo kyšininkavimo, dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

"Vakarų ekspreso" žiniomis, M. Poimanskis sudomino STT pareigūnus dėl 2006 metais vykusio viešo konkurso, kurį laimėjo bendrovė "Klaipėdos keliai": šis tarnautojas buvo vienas iš Viešųjų pirkimų komisijos narių.

Tačiau M. Poimanskis nusišalino ir nebalsavo vykusiame konkurse, nes, dienraščio duomenimis, "Klaipėdos keliuose" dirba jo tėvas.

Agentai taip pat lankėsi ir Savivaldybės Juridiniame skyriuje.

 

Valdančiųjų sėkmės istorijoms galo nematyti (Martynas Vainorius, VE 2006 09 26 )

IŠTRAUKA IŠ ŠIO STRAIPSNIO:

...„Ar partija garantuoja karjerą?

Agu pasivadinęs "Vakarų ekspreso" skaitytojas dienraščio interneto svetainėje informavo, kad Savivaldybės administracijos Juridiniame skyriuje dirba liberalcentristas Marius Poimanskis, kuris esą neturi teisinio išsilavinimo.

Pats M. Poimanskis patvirtino esąs liberalcentristas ir teigė į partiją įstojęs šį pavasarį. Jis sakė Savivaldybės administracijoje dirbantis jau dvejus metus. Į klausimą, ar jis neturi teisinio išsilavinimo, pašnekovas atsakė: "Aš dirbu pagal darbo sutartį".

Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėjos Danutės Valuckienės teigimu, Juridiniame skyriuje gali dirbti ir teisinio išsilavinimo neturintis asmuo.

"Svarbu, kokias funkcijas jis atlieka. Juk yra įvairūs paruošiamieji darbai", - aiškino D. Valuckienė..."

Komentarų nėra: