2008-09-05

Mitingą dėl vokelių ir šiukšlių tęsėme Klaipėdos m. savivaldybės salėje

 

© D.Vasiliauskienės nuotr.

Kol mes mitingavome lauke, savivaldybės salėje vyko daugiabučių namų bendrijų vadovų pasitarimas – pasikalbėjimas su savivaldybės administracija dėl šiukšlių tvarkos.

Jį inicijavo Seimo narė I.Šiaulienė.

Klaipėdos TS-LKD organizuoto mitingo lauke dalyvius pakviečiau po mitingo į salę.

Ten plakatais, pasisakymais, plojimais ir švilpimais darėm valdžiai spaudimą, kad pakeistų šiukšlių tvarką taip, kad mokesčius skaičiuotų nuo žmogaus.

Į susirinkimo pabaigą neatlaikė žmonių spaudimo seimo nariai LSDP atstovai I.Šiaulienė ir V.Čepas. Net ir jie pradėjo įtikinėti merą R.Taraškevičių, kad tas sutiktų su Šiaulių variantu.

Tačiau meras įsižeidė ir pasakęs, kad jam buvo įdomu pažiūrėti visą šitą cirką, atsistojo  ir tokiu būdu išeidamas demonstratyviai nutraukė susirinkimą.

Ką gi, vadinasi per mažai žmonių buvo, kad valdžia praregėtų.

Kitą kartą rinksime didesnį mitingą.

 

Dienraščio „Klaipėda" tinklapio informaciją apie tai:

Šiukšlių išvežimo klausimas vis dar netyla

Penktadienį Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo sprendžiama dėl galimo šiukšlių išvežimo mokesčio skaičiavimo tvarkos pakeitimo.

Posėdyje dalyvę valdininkai, daugiabučių namų bendrijų atstovai bei patys gyventojai niekaip nesutarė, kaip turėtų būti išspręstas šis visiems aktualus klausimas.

Gyventojų ir bendrijų atstovų nuomone, komunalinių atliekų surinkimo mokestis turėtų būti skaičiuojamas ne pagal bendrąjį buto plotą, o pagal gyventojų skaičių. Tuo tarpu miesto valdžia tvirtina, esą to padaryti beveik neįmanoma dėl vienintelės priežasties: Klaipėdos apskrityje yra tik 40 proc. gyvenamąją vietą deklaravusių žmonių. Kitaip tariant, gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai turėtų mokėti ir už tuos, kurie gyvenamosios vietos nėra deklaravę.

Klaipėdos miesto savivaldybės taryba atliekų išvežimo rinkliavos skaičiavimo tvarkos pakeitimo projektą greičiausiai svarstys rugsėjo 25 d.

Komentarų nėra: