2008-09-09

Kyšininkavimo kronika IV: ėmė ir antkapiais

 

O gal ir kryžiais ėmė?

 

Įtariamame kyšių sąraše – du automobiliai, suremontuotas butas ir antkapis

Gina Kubiliūtė / 15min.lt 2008 rugsėjo 5d. 13:21

 

Teisėsaugos akiratin patekęs Klaipėdos Miesto ūkio plėtros departamento direktorius Alfonsas Šimkus įtariamas priėmęs kelis stambius kyšius. Įtariama, kad iš bendrovės „Klaipėdos keliai" valdininkas gavo 120 tūkst. litų vertės automobilį VOLVO S60.

Tarp neteisėtų „dovanų" dominuoja dar vienas automobilis. Įtariama, kad bendrovė „Klaipėdos želdiniai" jam „padovanojo" 55 tūkst. vertės automobilį „TOYOTA RA4". O bendrovė „Hidrostatyba" nemokamai už 132 tūkst. litų suremontavo butą Palangoje, nupirko buitinės technikos bei baldų. Kyšių sąraše dar įtrauktas ir 9 tūkst. litų vertės antkapio paminklas. Taip pat kelis kartus nemokamai įpilta į jo automobilį degalų.

A.Šimkui buvo pareikšti įtarimai galimu piktnaudžiavimu tarnyba, reikalavimu duoti kyšį, dokumentų klastojimu ir patikėto svetimo turto pasisavinimu.

Penktadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas patenkino prokurorų prašymą nušalinti nuo pareigų aukštą Klaipėdos miesto savivaldybės tarnautoją, kuris šiuo metu yra įtariamasis baudžiamojoje byloje. Nuo užimamų pareigų jis nušalintas šešiems mėnesiams. Įtariamajam skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Jo pareigas laikinai pradėjo eiti Administracijos direktoriaus pavaduotojas Viačeslavas Karmanovas.

Prokuroras teismui pateikė prašymą nuo pareigų nušalintam savivaldybės valdininkui skirti dar vieną kardomąją priemonę – namų areštą. Tačiau penktadienį teisme posėdis neįvyko, nes A.Šimkus nebuvo išleistas iš ligoninės. A.Šimkus buvo pareigūnų sulaikytas antradienį, kitą dieną pasijuto blogai ir buvo paguldytas į ligoninę.

Baudžiamojoje byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, patikėto svetimo turto pasisavinimo, dokumentų klastojimo, kyšininkavimo bei papirkimo įtarimai taip pat pareikšti dar septyniems asmenims, kurie nėra Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojai. Jiems  skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

A.Šimkus Klaipėdos miesto savivaldybėje dirbo nuo 2001 metų, jis yra Liberalų ir centro sąjungos Kretingos skyriaus narys, tačiau trečiadienį jo narystė partijoje buvo sustabdyta.

Komentarų nėra: