2011-12-07

Balsavimas dėl alkoholio reklamos atskleidė korupcijos Seime mastus

Nuotraukoje:  'Nevairuokite neblaivūs'- ragina lietuvius ženklas Anglijoje.

Degeneraciniai visuomenės procesai „prasideda nuo galvos": neregistruotas lobistu, bet realiai tokiu esantis alkoholio pramonės atstovas, Lietuvos aludarių gildijos prezidentas Saulius Galadauskas du mėnesius stovėjo prie įėjimo į Seimo salę ir kruopščiai išsivedinėdavo už kampo pasikalbėti po vieną Seimo narius.

Ką siūlydavo, manau, visi suprantame.

Rezultatas - Seimas 9 balsų persvara panaikino alkoholio reklamos žiniasklaidoje draudimą, kuris turėjo įsigalioti nuo 2013 01 01  d.

Taip negalėtų vykti nė viename Senosios Europos parlamente - toks įžūlus lobizmas, neabejotinai pereinantis į Seimo narių papirkimą.

Bet toks S.Galadausko elgesys piktino tik mane vieną, todėl jis nekreipė dėmesio ir tęsė savo "darbą" NIEKIENO NETRUKDOMAS ir tik nevyriausybininkų gėdinamas. Bet tai jį tik dar labiau įkvėpdavo tęsti „darbus".

Tuo tarpu moksleiviai, studentai, nevyriausybinių organizacijų nariai, bandantys prisiartinti prie Seimo salės durų su marškinėliais "nebalsuokite už alkoholio reklamą" ir pan., buvo apsaugos vejami šalin, nes neva jie daro neleistiną ir neteisėtą poveikį bei lobizmą.

Dabar jau turime korupcijos Seime matavimo vienetus -  galadauskus: vienas galadauskas, tai vienas Seimo nario pasivaikščiojimas su S.Galadausku už kampo (jis Seimo narių nesivesdavo į Seimo kavines, nes bijojo, kad ten gali STT būti įrengusi slaptas video kameras, todėl vesdavosi už koridoriaus kampo).

S.Galadausko pastangos tikrai atsipirko – seimūnai atmetė VISUS , NET PAČIAS NEKALČIAUSIUS reklamos pašvelninimus, kuriuos bandė teikti kompromisų ieškotojai (žodynėlis: tas, kas gina viešą interesą, yra Seimo narys, o tas, kuris gina privatų interesą yra seimūnas).

O ką siūlo Galdauskas tai patys per TV ir spaudoje matote - tie, kurie remia alkoholio reklamą, nenueina nuo ekranų ir pirmų puslapių, apie juos nerasite nė vieno kritinio žodžio jokioje žiniasklaidoje.

Balsavimo dėl alkoholio reklamos eiga:

Pažiūrėkit 2011 12 07 dienos Seimo plenarinio vaizdo įrašą, kuriame buvo priimtas sprendimas panaikinti alkoholio reklamos draudimą, ypač nuo 45 minutės (ten alkoholio reklamą remiantys tiesiog tyčiojasi iš alkoholio reklamos oponentų):

www3.lrs.lt/pls/inter/media.show_asx?rng_tip_id=1&id=-500553

Balsavimo rezultatai pagal frakcijas:

http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-12684&p_var=1&p_mark=&p_rus=2

Balsavo už reklamą iš TS-LKD frakcijos Julius Dautartas, Kęstutis Masiulis, Vitas Matuzas, Saulius Pečeliūnas ir Jurgis Razma, o balsavimo kortelę buvo įkišęs, bet niekaip nebalsavo Arvydas Vidžiūnas.

Kaip tik jų 5-ių arba 6-ių balsų ir pritrūko, kad galima būtų laimėti, nes įstatymas priimtas 9 balsų skirtumu, tad būtų užtekę nors penkiems iš jų balsuoti prieš reklamą ir alkoholio magnatai būtų pralaimėję. Bet ... Galadausko vilionės pasirodė stipresnės, nei tarnavimas visuomenei.

Todėl galima teigti, kad ir kaip bebūtų gaila, bet būtent TS-LKD frakcijos 6 narių balsais ir buvo priimtas šis žalingas visuomenei Seimo sprendimas. Ir jis priimtas sulaužant TS-LKD centrinės partijos tarybos dar pernai priimtą sprendimą , įpareigojantį visus TS-LKD narius visomis išgalėmis priešintis alkoholio platinimui.

V.Landsbergio vadovaujamas TS-LKD Politikos komitetas prašė dėl šio tarybos sprendimo ignoravimo sušaukti Prezidiumo ir Tarybos posėdžius, tačiau tai buvo ignoruota.

Pradėjome su Petru Luomanu rinkti Seimo narių parašus kreipimuisi į Prezidentę, kad vetuotų šį įstatymą. 

Komentarų nėra: