2011-12-23

Vėl nepavyko išvengti alkopramonės lobistų scenarijaus

Nuotraukoje: išgėręs pakliuvau į Klaipėdos 4-o policijos komisariato areštinę prieš pat 2007 m. rinkimus. LNK parodė apie tai reportažą tada ir dabar – t.y. 2011 12 22 d. - alkoholio ribojimų svarstymo Seime išvakarėse, kad pagąsdintų Seimo narius.

Antialkoholinių pataisų, kuriomis bandome sumažinti alkoholio vartojimą  teikimas  www3.lrs.lt/pls/inter/dokpaieska.showdoc_l?p_id=414920  sukėlė vieno iš alkopramonės atstovų – MG Baltic koncerno reakciją – per jų valdomą televiziją LNK per 201 12 22 d. vakarines žinias buvo parodyti 2007 m. nufilmuoti kadrai, kuriuose aš sėdžiu už grotų areštinėje, į kurią buvau patalpintas, nes buvau išgėręs:

www.lnk.lt/video-perziura/1051/zinios-2011-12-22-1845 (žiūrėti nuo 09.00 iki 09.50 minutės).

MG Baltic įmonių grupė valdo vieną iš degtinės gamintojų - gamyklą „Stumbras" ir alkoholinių gėrimų platinimo įmonę „Mineraliniai vandenys" (N.P.: turėtų pervadinti į „Alkoholinius vandenis"):

http://www.mgbaltic.lt/lt.php/koncerno_struktura/113

Manau, kad tai buvo pagąsdinimas ne man, nes aš tada -  2007 m. kitą dieną visų atsiprašiau ir žodžiu, ir raštu ir per TV, tuoj pat atsistatydinau iš savivaldos rinkimų TS-LKD sąrašo lyderių bei pasiprašiau būti perkeltas 31-uoju. Rinkėjai suteikė šansą pasitaisyti – išreitingavo 2-uoju. Dabar ir bandau.

Spėju, kad čiabuvo MG Baltic koncerno vadovų įspėjimas kitiems Seimo nariams – būsite prieš alkoholio vartojimą -  rodysime blogai, būsite už vartojimą – rodysime dažnai ir gerai. Ką ir matome žiniasklaidoje, ką ir pamatėme Seimo salėje kitą dieną, nes buvo priimta tik keletas neesminių smulkmenų:

 www.ve.lt/naujienos/lietuva/lietuvos-naujienos/seimas-sugrieztino-prekyba-alkoholiu-664955 :

priėmimo metu nuspręsta pritarti Seimo narių Petro Luomano ir Naglio Puteikio pataisai, pagal kurią bus draudžiama vartoti alkoholinius gėrimus sporto renginių metu salėse, kuriose jie vyksta".

Gaila, kad daugumą Petro Luomano ir mano teiktų pasiūlymų dėl alkoholio ribojimo Seimo nariai 9, 10 arba 11 balsų skirtumu atmetė:

http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.klaus_stadija?p_svarst_kl_stad_id=-11546

„Bambalių dydis" , mano galva, yra nereikšmingas dalykas bandant mažinti alkoholio vartojimą, nes neturi esminio poveikio ir man panašus į kovą prieš kažkokią konkrečią gamyklą, ar mažuosius aludarius. O esmė - reklama TV, ir išorinė reklama, prekyba degalinėse ir amžius bent nuo 21 metų.

Ypač blogai, kad paliko tiek ilgai prekiauti alkoholiu degalinėse (iki 2016 m., siūlėme iki 2013 m.), nesutiko drausti alkoholį vartoti jaunuoliams iki 21 metų ir nesutiko uždrausti išorinę reklamą.

Taigi galadauskai ir toliau valdo Seimo narius, nes būtent pagal jų Seimo nariams el. paštu atsiųstas „rekomendacijas"  - scenarijų ir buvo vykdomas šio projekto priėmimas su mažomis, nereikšmingomis išimtimis, kurios beveik neturės jokios įtakos alkoholio vartojimui.

Kaip valdo? O gi siūlant jiems visokias dovanas, pvz. galimybę reikštis žiniasklaidoje (paliudijo Seimo narys Jonas X.), pateikiant dviprasmiškus pasiūlymus  (paliudijo Seimo narys Petras Y.)

Praktiškai patvirtindami šias versijas – t.y., kad alkopramonė pažeidinėja įstatymus,  žiniasklaidoje be perstojo šmėkščioja būtent tie Seimo nariai (Z,Q ir t.t.) iš pačių įvairiausių frakcijų, kurie nuolat gina alkopramonės interesus.

Bandžiau apie tai kalbėti, bet kilus didžiuliam Seimo narių pasipiktinimui (labai piktai ant manęs šaukė, kad negalima Seime taip kalbėti) buvau pertrauktas išjungiant mikrofoną.

Dėl to esu priblokštas. O kur, jei ne Seime, tada kalbėti apie nesąžiningą alkopramonės neteisėtų lobistų veiklą?


Komentarų nėra: