2011-12-16

Už alkoholio vartojimo skatinimą pasisako vis daugiau nelegalių lobistų

Nuotraukoje - asociacijos Investors' Forum vykdom. direktorė Rūta Skyrienė

Išklausiau diskusiją dėl alkoholio ribojimo per „Žinių radiją" :

www.videobash.com/video_show/ar-teisingai-pasielg-auml-seimas-nepritar-auml-s-si-aring-laquo-lymui-227385

Užkliuvo asociacijos „Investuotojų forumas" (asociacijos Investors' Forum) vykdomosios direktorės Rūtos Skyrienės pasisakymas:

www.investorsforum.lt/lt/board.

Užkliuvo, nes ji šaipėsi iš visų priemonių, kuriomis ketinta riboti alkoholį, vietomis net tyčiojosi. Beje, patyčios iš viešą interesą ginančiųjų Lietuvoje tampa norma.

Argumentai – tie patys, galadauskų surašyti – draudimais nieko nepakeisi,  jei drausime reklamą, reikės drausti ir pasakų knygas ir nuotraukas feisbuke ir užsienio TV žiūrėjimą, reiki veikti per šeimą ir didinti jaunimo užimtumą ir t.t.

Taip ir norisi panaikinti Kelių eismo taisykles, ypač greičio ir promilių ribojimus ir perkelti elgesio keliuose auklėjimą tėvams ir užklasiniams būreliams.

Įdomus sutapimas: Investuotojų forumo vienas narių  - Ernst & Young. Ši kompanija atlikinėjo banko Snoras auditą ir jo milijardines investicijas į Kaimanų salų ofšorinius fondus (smėlį) NUOLAT vertino kaip patikimą investavimą.

Taigi, be Aludarių asociacijos ir Laisvosios rinkos instituto atsirado dar vienas nelegalus lobistas - Investors' Forum, kuris mano, kad nereikia registruotis lobistu ir kuris galvoja, kad galima pažeidinėti LR Konstitucijos 25 straipsnį, t.y. naudoti dezinformaciją, o tai pagal minėtą Konstitucijos straipsnį yra nusikalstama.

Kam reikalingas tas Lobistinės veiklos įstatymas, kurį nukopijavome nuo ES, jei jo niekas nesilaiko?

Ai, tiesa, įstatymų vykdymo kontrolę turėtų vykdyti Seimas, bet čia parlamentinės kontrolės terminas sukelia dalies Seimo narių pašaipą ir panieką. Kol kas.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gerbiamasis, čia jau susipainiojojte. Rūta Skyrienė išsako savo (asociacijos narių) poziciją laidos vedėjos prašymu. Nebent Jums yra žinomi faktai, kad ji sieka daryti įtaką teisės aktų priėmimo procesui.