2011-12-16

Seimo kanceliarija padeda rastis pinigų plovykloms - VEKS-2 startavo sėkmingai

Nuotraukoje - skulptūra „Krantinės arkai", skulptorius Vidas Urbanavičius, kainavo 100 tūkst.Lt VEKS-1 pinigų.

Šiandien Seime veksininkai (VEKS: Vilnius - Europos kultūros sostinė, veksininkai – kultūros sferos darbuotojai, išmokę „įsisavinti" kultūros projektams skirtus pinigus su maksimaliais otkatais) šventė pirmąją pergalę.

Nes jiems pavyko gauti daugiau nei pusę salėje buvusių Seimo narių naujos kultūrinių pinigų išplovimo kontorėlės - Lietuvos kultūros tarybos - kūrimui be jokios kontrolės: http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.klaus_stadija?p_svarst_kl_stad_id=-11293

Įdomu tai, kad veksininkai parodė geresnius, nei alkopramonės nelegalus lobistas S.Galadauskas sugebėjimus. Nes jiems pavyko pasiekti, kad alternatyvus, Seimo nario Gintaro Songailos teikiamas visuomeninę ir parlamentinę kontrolę kultūros pinigų panaudojimui užtikrinantis projektas Seimo kanceliarijos būtų iš pradžių pripažintas beveik antikonstituciniu, vėliau vėluotų teisininkų išvados, dar kažkas strigtų (http://www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_l?p_id=413137).

Galų gale tas alternatyvus projektas tiesiog nepateko balsavimui, nors Seimo statutas be išlygų ir vienareikšmiškai nurodo, kad alternatyvūs projektai svarstomi BŪTINAI kartu.

Ką naudoja galadauskai Seimo narių „saldaininimui" matome delfinuose, o ką naudoja veksininkai Seimo kanceliarijos darbuotojams, kad tiek torpeduotų Seimo narių iniciatyvas? Bilietus, viešąsias-ofšorines įstaigas ar bjork'ių koncerto honorarus? O gal nuo VEKS laikų atrasta naujų schemų?

Prieš 3 metus Seimo kanceliarija panašiu būdu sėkmingai torpedavo kelių dešimčių antikorupcinių įstatymų pataisų paketą, kurį buvo paruošusi Seimo narė Agnė Bilotaitė. Kai ji bandė nuo kanceliarininkų gintis, pati buvo viešai paniekinta, kaip nesugebanti teisiškai raštingai parengti tokius projektus.

Bet Agnė parodė charakterį ir dabar dalis tų pataisų priimta, pvz. itin trumpa senatis už korupcinius nusikaltimus paiilginta.

Jei ne Seimo kanceliaristų stabdymas, būtų buvę priimta labai daug visuomenei naudingų A.Bilotaitės pataisų.

Deja, matome, kad istorija kartojasi, veksininkai ir galadauskai nesunkiai užvaldo ne tik Seimo narius, bet ir valstybės pagrindines institucijas.

Užvaldo, bet tik kol kas.

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

G.Songailos komentaras:

http://alkas.lt/2011/12/05/nacionaline-kultura-politiniu-grupeliu-tarnaite-ar-tautos-stiprybes-saltinis/)

Anonimiškas rašė...

būtų gerai daugiau viešai matyti tokius vaizdus su komentarais, nes mus durnina, jog tai menas ir nukreipia nuo tikrų vertybių.