2011-12-14

Seimui atstovaus paveldo naikintojai?

Netrukus Seimas turės balsuoti už savo atstovus Valstybinėje kultūros paveldo komisijoje (VKPK), į kurią turi teisę deleguoti keturis narius.

Tačiau konservatoriaus-krikdemo Valentino Stundžio vadovaujamas Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetas (ŠMKK) nusprendė šiam balsavimui teikti kandidatus, kurie yra įsivėlę į skandalingas paveldo naikinimo istorijas bei viešųjų ir privačių interesų konfliktus:

www.lzinios.lt/Lietuvoje/Seimui-atstovaus-paveldo-naikintojai

www.alfa.lt/komentarai/straipsnis/13245181/?Seimui.atstovaus.paveldo.naikintojai.=2011-12-13_07-01

N.P.: labai iškalbinga: "Parlamentarai leido sau paauklėti ir VKPK pirmininkę G.Drėmaitę. "ŠMKK atkreipė Komisijos pirmininkės dėmesį, kad nustatyti "pažeidimai" yra galimai klaidinantys atsakingas valstybės institucijas bei neprisideda prie Lietuvos kultūros apsaugos, todėl nurodė ateityje vengti tokios praktikos", - rašoma V.Stundžio, Manto Adomėno, Juliaus Dautarto ir kitų ŠMKK narių pasirašytame rašte prokuratūrai. Po šio spaudimo didelę patirtį turintiems VKPK darbuotojams buvo pavesta dar kartą atlikti projekto ekspertizę. Tačiau ji ne tik patvirtino didžiąją dalį J.Markevičienės teiginių, bet ir dar aiškiau nurodė itin šiurkščius įstatymų pažeidimus.

Bet gal būtent dėl tokios principingos pozicijos ir siekiama žūtbūt sunaikinti VKPK, susodinant į ją žmones, pasirengusius be skrupulų pritarti kultūros paveldą dėl pelno naikinantiems projektams?"

Komentarų nėra: