2011-12-14

Seimo nariai Prezidentės prašo vetuoti Alkoholio kontrolės įstatymą

2011 12 09

Penkiasdešimt keturi Seimo nariai vakar kreipėsi http://www3.lrs.lt/docs2/FNLBYPEQ.PDF į Prezidentę Dalią Grybauskaitę, prašydami vetuoti gruodžio 6 d. priimtą Alkoholio kontrolės įstatymą, kuriuo Seimas vėl panaikino prekybos alkoholiu laiko, taip pat alkoholio reklamos apribojimus bei kitas alkoholio prieinamumą mažinančias priemones.

Pasak vieno iš iniciatyvos autorių Seimo nario Petro Luomano, šios priemonės jau buvo davusios teigiamų rezultatų – sumažėjo alkoholio vartojimas, mažiau žūva ir suluošinama žmonių dėl neblaivių vairuotojų kaltės, mažiau įvykdoma tyčinių sužalojimų ir kitų kriminalinių nusikaltimų, taip pat sumažėjo sveikatos sutrikimų, susijusių su ūmiu alkoholio poveikiu.

Atsižvelgiant į šiuos faktus ir į Nacionalinės sveikatos tarybos bei Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos, o taip pat į 50 Lietuvos nevyriausybinių organizacijų (Lietuvos „Caritas", Lietuvos moksleivių parlamentas, Lietuvos sveikuolių asociacija, judėjimas „Sėkmingos tautos idėja" ir kiti) susirūpinimą dėl ketinimų atšaukti alkoholio reklamos draudimą, Seimo nariai prašo Prezidentę apginti visuomenės interesą ir vetuoti gruodžio 6 d. priimtą Alkoholio kontrolės įstatymo 18, 29 ir 34 straipsnių pakeitimo įstatymo, 2 straipsnio pakeitimo ir 4 straipsnio pripažinimo netekusiu galios įstatymą.

Kreipimąsi į LR Prezidentę pasirašė 31 Seimo TS-LKD frakcijos narys.

Seimo TS-LKD frakcijos Viešųjų ryšių skyrius

Tel. (8 5) 239 6275

Komentarų nėra: