2013-12-28

Diskusija su prof.S.Kudarausku ar vis dar pasitaikančių atskirų teisėsaugos trūkumų kritika yra Lietuvos niekinimas

Diskusija su prof.S.Kudarausku ar vis dar pasitaikančių atskirų teisėsaugos trūkumų kritika yra Lietuvos niekinimas

Gerbiamas Sigitai Kudarauskai, gaila, kad Jūs iš mano daugelio argumentų apie LT teisėsaugos laipsnišką degradavimą per pastaruosius 6 metus paminėjote tik vieną?

Gaila, kad nepakomentavote mano ir ankstesniuose pasisakymuose minimus konkrečius LT teisėsaugos įvykdytus grubius - žmogaus teisių pažeidimus- nekaltų žmonių sužalojimus:

1.      dviejų 32 metų policininkų pritaikytus kovos veiksmus 72 metų močiutei A.Ramanauskienei, kol ji pateko į komą,

2.      5 policininkų atliktą negrįžtamą Miščiokaičio inksto sudaužymą spardant (jų vadovas tai pavadino NKVD metodais),

3.      vaikų vežiojimą šuniui skirtame policijos narve policijos automobilyje,

4.      G.Beresnevičiaus įkišimą į policijos automobilio bagažinę, kur jis užduso,

5.      vaikų apklausą be tėvų (nedalyvaujant tėvams),

6.      suaugusiems skirtų šaukimų į apklausas įteikimą vaikams, kratas paryčiais neduodant kratų orderių kopijų ir jų atlikimas vaikų akivaizdoje neišleidžiant vaikų į mokyklą ir į egzaminą;

7.      Panevėžio policijos teikimu teismo itin skubiai skirta 500 Lt bauda moteriai, kuri spontaniškai organizavo piketą priešais policijos komisariatą dėl to, kad nebuvo suteikta pagalba išprievartautai ir automobilio bagažinėje sudegintai moksleivei Evelinai, kuri dėl pagalbos telefono 112 ES lėšų iššvaistymo negalėjo prisiskambinti pagalbos numeriu;

8.      Mažeikių savivaldybės teikimu Šiaulių apygardos teismo Baudžiamųjų bylų teisėjo skirta 500 Lt bauda 5 vaikų našlei už tai, kad kelios moterys praėjo Mažeikių šaligatviais su protesto prieš valdžią plakatais (ar mitinguoti galima tik už Ukrainos stojimą į ES, o šiaip mitinguoti prieš LT valdžios atskirus vis dar pasitaikančius neteisingumus jau nebegalima?);

9.      Negalinčio pasipriešinti, parversto ant grindinio ir dviejų policininkų laikomo neįgalaus žmogaus tarpukojo daužymas su šautuvo buože du kartus į lyties organus, kurį atliko nežinomos VSD, ar policijos formuotės, ar spec.būrio smogikas su kauke (panašiai KGB daužė partizanų vadą A.Ramanauską) – prokuratūrą šį video komentuoja „vsio zakonno".

10.  Ir daugybė kitų panašių atvejų, kuriuos vis dažniau rodo per TV ir vis dažniau aprašo spauda, o LT teisėsaugos vadai ir juos privalantys kontroliuoti LT vadovai tyli, tokia tyla, mano įsitikinimu, dar labiau skatindami tokius neteisingumus.

Tai itin grubūs įstatymų pažeidimai, už kuriuos ne tik kad nė vienas iš čia paminėtais atvejais dalyvavusių teisėsaugininkų nebuvo patrauktas atsakomybėn, bet atvirkščiai -jie kyla karjeros laiptais, tuo skatindami ir kitus sadistiškai ir antidemokratiškai nusiteikusius teisėsaugininkus elgtis lygiai taip pat žiauriai ir pažeidinėti įstatymus.

O kaip vadinti teisėjo Viederio atvejį, kai jis teismo salėje už juokingą užstatą paleidžia Interpolo ieškomą mafijozį? Kaip vertinti kitą teisėją, kuri nurodo bankui išduoti Baltarusijos disidento Beliackio sąskaitų išrašus faktiškai tiesiai Baltarusijos KGB į rankas, po ko Beliackį ilgam pasodina į kalėjimą?

Jūs rašot: "Tai, kad visose teisėsaugos grandyse esama savanaudiškų, korumpuotų, nesąžiningų, nekompetetingų darbuotojų (policininkų, prokurorų, teisėjų, advokatų, antstolių ir kt.) nepateisina visos sistemos niekinimo. Tai gal ir Lietuvą niekinkime?!

N.P.: o kuriose mano pateiktuose faktuose Jūs įžiūrite sistemos niekinimą? Pati teisėsaugos sistema sulig kiekvienu tokiu atveju pati save niekina labiau, nei gali sugalvoti romanų rašytojai. O politikai tyli ir tyli ir vis labiau tyli. O anksčiau netylėjo – kai neva iškrito per langą pulkininkas V.Pociūnas. Tada TS-LKD kritikavo ir VSD ir teisėsaugą už tai, kad šmeižia velionį po mirties. Tuo metu partiečiai nerašė raštų partijos sekretoriatui su pasipiktinimu, kad pvz. Kęstutis Masiulis kritikuoja teisėsaugą dėl V.Pociūno ir tokiu būdu žemina Lietuvą? O dabar kažkodėl pradėjo tokius raštus-skundus rašyti , deja.

Ar tuomet TS-LKD partinė linija buvo leidžianti kritikuoti teisėsaugą? Bet juk dabartinė TS-LKD partinė linija juk nepasikeitė, tai kodėl todėl nebegalima kritikuoti teisėsaugos? Ar kritikuoti teisėsaugos atskiras blogybes gali tik TS-LKD Prezidiumo nariai? Aišku, kad labai gaila, kad TS-LKD vis labiau užmiršta V.Pociūno istoriją, Beresnevičiaus tragediją, FNTT vadovų skandalingą ir neteisėtą išmetimą iš pareigų, beveik nereaguoja arba per mažai reaguoja į mano pirmoje pastraipoje paminėtus itin grubius žmogaus teisių pažeidimus, kuriuos atlikę teisėsaugininkai (teisėnaikininkai?) vis labiau kyla karjeros laiptais, užuot buvę nubausti.

Nuo kada nepastebėti teisėsaugos nusikaltimų ir dėl jų tylėti yra konservatoriška ir krikdemiška vertybė? Neskaičiau ir nemačiau jokio TS-LKD dokumento, kuriuo būtų draudžiama TS-LKD nariams kritikuoti teisėsaugą. Atvirkščiai – TS-LKD institucijos prof. V.Landsbergio iniciatyva yra ne kartą priėmę dokumentus apie vis blogėjančią teisėsaugos situaciją – kad joje mažėja teisingumo. Man  prof. V.Landsbergis autoritetas. Labai gaila, kad jis nebėra partijos vadovas ir nuo to momento, ypač jam pasitraukus iš Politikos komiteto pirmininkų partija kasmet vis mažiau pasisako teisingumo klausimais, nors to teisingumo kasmet jau 6 metus vis mažyn ir mažyn, ypač teisėsaugoje.

Ištikimybė partijos vadovybės įsivaizduojamai linijai (manau, kad Jūs klystate – TS-LKD vadovybė nori kovoti su neteisingumais teisėsaugoje) negali būti svarbesnė nei pats teisingumas ir/ar krikščioniškos vertybės, nes be teisingumo nedidės ir Bendras vidaus produktas  (BVP) ir tokiu būdu nepasieksime planuojamo proveržio nei ekonomikoje, nei LT modernizavime, nei gerovės kūrime KIEKVIENAM visuomenės nariui, o ne tik didmiesčių gyventojams ir elitui.

1 komentaras:

Dr.elvis rašė...

Ar norite parduoti savo inkstus? Arba jūs ieškote galimybės parduoti savo vaiką už pinigus, nes jis yra finansiškai skaldytas ir jūs nežinote, ką daryti, susisiekite su mumis šiandien ir mes Jums pasiūlysime gerą jūsų inkstų kiekį. Mano vardas (dr. Elvis Whyte), mūsų ligoninės specialistas, besispecializuojantis inkstų operacijoje, taip pat mes užsiimame inkstų pirkimu ir transplantacija su gyvu donoru. Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su doctorelviswhyte@gmail.com arba whatsapp +2347083629144