2013-12-31

Latviai nemažino pensijų - neperkėlė pensininkams krizės naštos ir, skirtingai nei Lietuva, skolinosi žymiai mažesnėmis palūkanomis.

Latviai nemažino pensijų - neperkėlė pensininkams krizės naštos ir, skirtingai nei Lietuva, skolinosi žymiai mažesnėmis palūkanomis.
Latviai nemažino pensijų - neperkėlė pensininkams krizės naštos ir, skirtingai nei Lietuva, skolinosi žymiai mažesnėmis palūkanomis Tarptautiniame valiutos fonde, o ne grynai komerciniuose privačiuose bankuose kaip kad Lietuva:

"per 2008-2009 metų krizę patyrė giliausią pasaulyje recesiją – jos ūkis per dvejus metus procentais. Šalis sugebėjo grąžinti Tarptautinio valiutos fondo ir ES paskolą neviršydama nustatytos deficito ribos. Ji tai padarė daugiau nei trečdaliu sumažinusi valstybinio sektoriaus darbuotojų algas, apkarpiusi pašalpas ir atleidusi šimtus dirbančiųjų. Šių priemonių dėka 2012 metais Latvijos biudžeto deficitas sudarė vos 1,3 procento. Dar 2009-aisiais jis siekė 9,8 procento. Prognozuojamas 2013 metų biudžeto deficitas – 1,5 proc., 2014 metų – 0,9 procento. Be kita ko, Latvija 2012-ųjų gruodį daugiau nei dvejais metais anksčiau nei buvo numatyta grąžino TVF ir ES suteiktą paskolą."
http://www.delfi.lt/verslas/verslas/ar-noretume-buti-kaimynu-vietoje-kiek-latvijai-kainavo-euras.d?id=63641990

1 komentaras:

Dr.elvis rašė...

Ar norite parduoti savo inkstus? Arba jūs ieškote galimybės parduoti savo vaiką už pinigus, nes jis yra finansiškai skaldytas ir jūs nežinote, ką daryti, susisiekite su mumis šiandien ir mes Jums pasiūlysime gerą jūsų inkstų kiekį. Mano vardas (dr. Elvis Whyte), mūsų ligoninės specialistas, besispecializuojantis inkstų operacijoje, taip pat mes užsiimame inkstų pirkimu ir transplantacija su gyvu donoru. Norėdami gauti daugiau informacijos, susisiekite su doctorelviswhyte@gmail.com arba whatsapp +2347083629144