2013-12-28

Konstitucinio Teismo neteisingumai, didinantys turtinę nelygybę - teisėjams algų sumažinimą sugrąžins, o neįgaliesiems sumažintas pašalpas – ne?

Konstitucinio Teismo neteisingumai, didinantys turtinę nelygybę - teisėjams algų sumažinimą sugrąžins, o neįgaliesiems sumažintas pašalpas – ne?

L.Lavastė: Įsisiautėjus krizei reikėjo gelbėti tėvynę. Tam tiko ir kaip rąstai gulintys neįgalūs piliečiai.Iš jiems priklausančios 900 litų slaugos pensijos kas mėnesį buvo atimta 135 litai. Suprantama, kad nekalbantys ir nejudantys piliečiai neprotestavo. Juk pagalvojus – ne tiek daug jie ir prarado. Už 135 litus išeina tik 33,4 sauskelnių po 4 litus – po vieną per dieną. Nes valstybė kompensuoja tik vienas sauskelnes per parą – matyt, manydama, kad nieko nedirbantis, tik trintą maistą sugebantis nuryti pilietis ir tuštinasi tik kartą per parą.

„Galvoje netelpa, kai matome ir girdime – Seimo nariams atlyginimai bus didinami dviem tūkstančiais litų, aukšti pareigūnai, teisėjai jau pasikėlė per krizę sumažintus tūkstantinius atlyginimus. O čia tik 135 litai, atimti iš visiškai neįgalių žmonių! Ar jūs ką nors apie juos iš valdžios lūpų girdite? Nė žodžio! Lyg jų visai ir nebūtų", – neslėpė pasipiktinimo neįgalaus sūnaus motina.

„Neįgaliesiems 2010-aisiais 15 procentų sumažinta slaugos pensija bus atkurta po Naujųjų metų. Biudžete tam yra numatyta lėšų", – „Lietuvos rytui" tvirtino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lygių galimybių skyriaus vedėja Eglė Čaplikienė.

Bet iš neįgaliųjų per trejus metus atimti pinigai jiems nebus sugrąžinti."

http://www.lrytas.lt/gyvenimo-budas/likimai/likimo-nuskriaustiems-dar-kirto-ir-valstybe.htm

Komentarų nėra: