2013-12-19

Policijos gen.komisaras S.Skvernelis per TV aiškino, kad įstatymai leidžia išduoti ginklą tik nepriekaištingos reputacijos asmenims

Policijos generalinis komisaras S.Skvernelis per TV aiškino, kad įstatymai leidžia išduoti ginklą tik nepriekaištingos reputacijos asmenims.
Generalinis policijos komisaras S.Skvernelis per TV aiškino, kad įstatymai leidžia išduoti ginklą tik nepriekaištingos reputacijos asmenims. Kokiu būdu teistas asmuo gauna tą ginklą? Nes jei teistas, tai nebegali būti vadinamas nepriekaištingos reputacijos:
"Pareigūnas buvo nušautas iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo. Įtariamasis V. T. (gimęs 1976 m.), anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą (paskutinį kartą teistas 2003 m., teistumas išnykęs), sulaikytas."

Sprendžiant iš milžiniško arsenalo, tai tas, kuris šovė, buvo pasiruošęs apginkluoti vos ne visą kuopą gynybai nuo ko?:
"Pas įtariamąjį rasti du pistoletai, iš vieno jų buvo šauta. Pas V. T. rasti pistoletai - „MP446 Viking” ir „Iž“. Po įvykio įtariamajam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 2,47 prom.  V. T. automobilyje rasta 200 pistoleto šovinių."

Jei tą vargšą policininką po pilstuko skandalo būtų atleidę iš darbo, tai gal taip nebūtų pasibaigę, bet kažkodėl paliko dirbti policininku:
"Vytauto gatvėje jie sustabdė tarnybinį „VW Passat“, kuriuo tuo metu patruliavo Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių policijos pareigūnai Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas. Iškart paprašyta atidaryti automobilio bagažinę, kur po atsarginiu ratu rasti du – 1 l ir 1,5 l talpos buteliai, kuriuose buvo skystis, skleidęs alkoholio kvapą.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad kolegoms į automobilio bagažinę krepšį padėjo A. Jurašius.
Netrukus A. Jurašius buvo perkeltas į Klaipėdos, vėliau - Alytaus apskritį."

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

Policijos vadas aiškina, kad įstatymai leidžia išduot ginklą tik nepriekaištingos reput.asmenims, bet yra priešingai: http://tiny.lt/zhggcgr