2013-12-05

Teisėsaugos vadovai, gindami Bitės ir Omnitel interesus, privertė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą pažeisti įstatymą - Seimo Statutą.

Teisėsaugos vadovai, gindami Bitės ir Omnitel interesus, privertė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetą pažeisti įstatymą - Seimo Statutą.
Vakar Seimo Etikos ir procedūrų komisija nusprendė, kad 2013 09 25 d. "Teisės ir teisėtvarkos komitetas, priimdamas sprendimą neleisti Seimo nariams Nagliui Puteikiui ir Aurelijai Stancikienei dalyvauti uždarame komiteto posėdyje [N.P. dėl Dembavoje išprievartautos ir sudegintos moksleivės, kuri negalėjo su Labas kortele prisišaukti pagalbos tel. 112, nes Omnitel ir Bitės sistemos nerodo skambinančiojo buvimo vietos], pažeidė  Seimo statuto 53 straipsnio 5 dalies ir Seimo statuto 45 straipsnio 1 dalies nuostatas".
Seimo Statutas patvirtintas įstatymu. Kokios aplinkybės privertė teisės aksakalus pažeisti įstatymą?
Tai paaiškina J. Sabatauskas savo 2013 m. spalio 22 d. rašte  Etikos ir procedūrų komisijai - pasirodo, taip pasielgti juos privertė teisėsaugos institucijų vadovai, kurie norėjo apsaugoti institucijas, atsakingas už  numerio 112 įdiegimą, nuo visuomenės vertinimo :
"Atsižvelgiant į tai, kad pirmoje posėdžio dalyje turėjo būti pateikta informacija apie chronologinę įvykių eigą, atsakingų tarnybų reagavimą į pagalbos prašymą, kitas reikšmingas ikiteisminio tyrimo detales, <...> Komiteto nariai, atsiklausę posėdyje dalyvaujančių kompetentingų institucijų vadovų nuomonės, bendru sutarimu nutarė, kad uždaro posėdžio dalyje, kurioje bus aptariamos nusikalstamo įvykio aplinkybės ir ikiteisminio tyrimo eiga, galės dalyvauti tik Seimo nutarimu patvirtinti nuolatiniai Komiteto nariai.
Visas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto sprendimas - čia:

Daugiau info:

Bitė ir Omnitelis privalo atsiprašyti Dembavoje sadistų sudegintos Evelinos artimųjų ir visos LT piliečių už tai, kad nevykdė Elektroninių ryšių įstatymo reikalavimo nedelsiant nustatyti skambinančio 112 vietą:

Teisės ir teisėtvarkos komitetas slepia nužudymo Dembavoje kaltininkus ir gina valstybės pinigusgavusias, bet paslaugų neteikusias bendroves:

Ar J.Sabatauskas ir aukščiausi teisėsaugos vadovai gauna naudą iš tel.112 lėšų išvogimo schemų?: -

J.Sabatauskas, užsidaręs su gen. prokuroru, VRM ministru, gen.polic. komisaru, BPC, RRT, bei mobilaus ryšio operatoriais tarėsi, kaip tuos kyšininkus išsukti nuo atsakomybės?:

Komentarų nėra: