2013-12-19

Seimo nariai prisiminė, kad jie yra rinkėjų atstovai, o visuomenės nuomonė reikalauja nekonvejerinio teisėjų svarstymo.

G.Steponavičius yra neteisus - tiesiog Seimo nariai vieną kartą prisiminė, kad jie yra parlamentarai, t.y. rinkėjų atstovai, o visuomenės nuomonė reikalauja nekonvejerinio teisėjų svarstymo:

"Tai vienas iš tų atvejų Seime, kurį būtų galima pavadinti gėdingu. Balsavimą nulėmė ne dalykinės konkretaus kandidato savybės, o, aišku, kad motyvai buvo politiniai. ... - balsavimo rezultatus komentavo liberalas Gintaras Steponavičius.

N.P.: iškart po G.Steponavičiaus prie to paties mikrofono atsakiau, kad yra priešingai, nei liberalų atstovas sako, nes iš tikrųjų gėdingas yra ligšiolinis 15 metų trukęs Seimo konvejerinis teisėjų patvirtinimo būdas: keliaklupsčiavimas ir besąlygiškas paklusimas nedemokratiškam teisėjų paskyrimui. Nes neliko plataus teisėjų kandidatūrų svarstymo su visuomene, kaip kad buvo prieš, pvz.17 metų, kada visuose laikraščiuose Seimas spausdindavo prašymus piliečiams teikti atsiliepimus apie numatomas teisėjų kandidatūras.

O kokios klastingos technologijos - teisėjų paskyrimą teikia prieš pat Kalėdas, pernai teikė vos ne Kūčių dieną, neleido nei paklausti, nei pasisakyti, man asmeniškai keturis kartus iš eilė atjungė mikrofoną, kai bandžiau paklausti kiekvieno teisėjo dėl jų biografijų ir pan.

http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/seime-dar-vienas-antausis-d-grybauskaitei.d?id=63577238

Komentarų nėra: