2014-01-19

Gen.prokuratūra kreipėsi į teismą dėl 200 tūkst.Lt išieškojimo iš Palaičio. Įdomu ar dėl Gailiaus ir Giržado?

Gen.prokuratūra  kreipėsi į teismą dėl 200 tūkst.Lt išieškojimo iš Palaičio. Įdomu ar dėl Gailiaus ir Giržado?

Įdomu, ar Valstybės kontrolės teikimu į Klaipėdos apygardos teismą besikreipusi Gen.prokuratūra dėl 200 tūkst.Lt išieškojimo iš Palaičio tai padarė dėl Gailiaus ir Giržado neteisėto atleidimo ar dėl ko nors kito? Gaila, kad to nerašo, o juk tai labai svarbu dėl bendro teisingumo:

"- Užsiminėte apie viešojo intereso gynimą. Ar pavyks apginti viešąjį interesą nuo politikų, kurie neteisėtai atleidę darbuotojus padarė finansinės žalos valstybei?- Laukiame precedento. Neseniai iš Klaipėdos apygardos teismo mus pasiekė žinia, jog teismas priėmė Generalinės prokuratūros ieškinį, kuriuo prašoma išieškoti iš buvusio vidaus reikalų ministro per 200 tūkst. Lt. Tokia suma iš valstybės biudžeto lėšų buvo sumokėta neteisėtai atleistam darbuotojui. Šis ieškinys buvo teikiamas pagal Valstybės kontrolės prašymą apginti viešąjį interesą.Praėjusiais metais dėl viešojo intereso gynimo Valstybės kontrolė kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl penkių atvejų, kai auditų metu buvo nustatyta padaryta žala valstybei.- Kodėl pati Valstybės kontrolė tiesiogiai nesikreipė į teismą?- Mūsų institucija neturi įgaliojimų ginti viešąjį interesą teismuose. Valstybės kontrolė atlieka didelį darbą stengdamasi apginti viešąjį interesą kitomis teisinėmis priemonėmis. Tačiau nepavykus to padaryti, kreipiamės į Generalinę prokuratūrą, kad ši panaudotų kraštutinę priemonę - kreiptųsi į teismą.

"http://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/g-svediene-pritvinke-instituciju-veiklos-trukumai-virsta-skaudziomis-pasekmemis.d?id=63758772

 

Komentarų nėra: