2014-01-19

Samoilas Kacas arkivyskupą S.Tamkevičių apkaltino veikiant kaip 1941 žydų žudynių ir jų turto grobstytojų bendrininką

Samoilas Kacas arkivyskupą S.Tamkevičių apkaltino veikiant kaip 1941 žydų žudynių ir jų turto grobstytojų bendrininką

3500 lošimų aparatų bet kurioje kavinėje siekiantis pastatyti šių aparatų verslininkas Samoilas Kacas negali patikėti, kad gali būti nuoširdžiai nenorinčių tokių aparatų plėtros žmonių. Jam atrodo, kad už viešą interesą ginančių veikia tik konkuruojantys verslininkai. O už drąsų viešą žodį prieš tuos lošimo aparatus, kurio taip trūko liberalizuojant alkoholinių gėrimų vartojimą, arkivyskupą S.Tamkevičių apkaltino veikiant kaip baltaraiščių sąjungininką, kaip 1941 žydų žudytojų ir žydų turto turto grobstytojų bendrininką, kuris nori atimti iš S.Kaco jo verslą, kaip kadaise kažkoks klebonas pasisavino jo tėvo laikrodį.:

"nužudytų žydų daiktus vietos klebonas „supirkinėjo" iš žudikų mainais į samanę. Sunku patikėti? Atėjęs į kleboniją prieangyje tėvas išvydo ant sienos kabantį „Gustav Becker" sieninį laikrodį, iš kurio gimtuosiuose tėvų namuose mokėsi pažinti skaičius ir laiką dar pyplys. Paklausęs klebono, iš kur šis gavęs laikrodį, išgirdo lakonišką atsakymą: „Jei tavo, pasiimk." Atsiimtą laikrodį – skaudžią šeimos atminties relikviją – savo namuose saugau ligi šiol.

Istorija mums primena, kad toli gražu ne viskas yra taip, kaip mums kartais atrodo. Ir už klebono, ir už arkivyskupo tarsi baltaraiščiai gali stovėti monopoliniai ar šešėlyje įsitvirtinę verslai, konkuruojančios interesų grupės ar savo nekompetenciją bandančios pridengti už lošimų priežiūrą ir reguliavimą atsakingos institucijos."

http://klaipeda.diena.lt/naujienos/nuomones/nuomones/lietuva-nelaimes-jei-del-visko-bus-kalti-zydai-611238

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

Kacas arkivysk.Tamkevičių, pasisakiusį prieš 3500 lošimų aparatų, vadina 1941 žydų žudynių/turto grobikų bendrininku: http://tiny.lt/22bep4