2014-01-28

Kodėl dabar LT valdžia remia mitingus Ukrainoje, bet baudžia taikius piketuotojus Lietuvoje?

Kodėl dabar LT valdžia remia mitingus Ukrainoje, bet baudžia taikius piketuotojus Lietuvoje?
1991 nuotraukoje foto iš Daivos Riešutienės feisbuko:'Litovcy, Ukraina s vami' - ukrainiečių savanoriai prie LT Aukščiausios Tarybos.1991.
N.P.: O  kodėl dabar LT valdžia remia mitingus Ukrainoje  (aš juos taip pat remiu), bet baudžia taikius piketuotojus Lietuvoje?, pvz.už mitingus, kuriuose protestavome prieš neteisėtą FNTT vadovų atleidimą, arba štai dar skandalingiau:
Panevėžio kažkoks pareigūnas ir teisėjas/a - beširdžiai: už taikų piketą - 500 Lt baudaGal kas žinote, koks policijos atstovas ar kitas valdžios atstovas kreipėsi į teismą užuot išėjęs pas piketuotojas ir paaiškinęs, kad policija šiuokart darė viską, ką tik galėjo, ir Panevėžio policininkai niekaip nesusiję su neveikiančiu bendrojo pagalbos telefonu 112, kurio įdiegimui numatytus pinigus taip išvogė kiti, iki šiol netraukiami jokion atsakomybėn asmenys. Bet ne, kažkam būtinai užėjo noras spontaniškai sureagavusias vargingai gyvenančias moteris nubausti.Ir dar įdomu, koks gi teisėjas ar teisėja tokia beširdė, juk galėjo jei jau labai labai pažeista, nubausti įspėjimu, bet ne, kaip kokiems piktybiškiems žmonėms iškart 500 Lt baudą. Pvz. Klaipėdoje teisėja pagailėjo jaunuolių, kurie šalia Klaipėdos m. savivaldybės pastato piketavo už Ukrainos integraciją į ES - ji juos nubaudė tik įspėjimu.  Kas žinote smulkmenų, gal galite parašyti į mano el.paštą, jį puteikis eta gmail taškas com ?:"akcijos organizatorei skirta 500 Lt bauda, nes apie piketą nebuvo informuota Panevėžio savivaldybė.Du vaikus šeimoje auginanti protesto organizatorė Rita Jusienė televizijai sakė, kad bauda yra apmaudus sprendimas, žlugdantis pilietinės visuomenės raidą. Tuo labiau, kad savivaldybė neinformuota tik todėl, kad nebuvo žinoma apie tokią prievolę, o žmonių susibūrimas - prieš policiją su gedulo vėliava, deginamos kapų žvakelės - buvo absoliučiai taiki, nieko netrikdžiusi pilietinė akcija.Moteriai 500 Lt bauda taip pat yra sunki našta":

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

LT valdžia remia mitingus Ukrainoj,bet baudžia taikius piketuotojus 500Lt už Dembavoj sudegintos moksleivės minėjimą: http://tiny.lt/umbtaz

Anonimiškas rašė...

Generalinį prokurorą reikia daryti žmonių renkamu asmeniu (būtų savotiškas prokuratūros direktorius), o teismai turi būti kontroliuojami liaudies. O tai dabar struktūra Lietuvoje, kai Ukrainoje, pradėjo dirbti pati sau ir slopinti tai, kas nepalanku saviesiems okupantams – nedidelei saujelei landsbergistinei – LSDP-istinei grupuotei, proteguojamai vietinių oligarchų ir Jungtinių Štatų. ****** Taip pat po šios dienos (trečiadienio) VRK demaršo, kuri „spjaus į dūdą“ apie 0,5 mln Lietuvos gyventojų, mosikuodami Konstitucinio teismo nutarimu, taikytu visai kitoje srityje, sąžiningi konservatoriai turėtų „skilti“ nuo tos landsbergistinės grupuotės.