2014-01-24

Kodėl krikščioniška partija stengiasi įrengti 2500 naujų lošimo aparatų vos ne kiekvienoje kavinėje?

Kodėl krikščioniška partija stengiasi įrengti 2500 naujų lošimo aparatų vos ne kiekvienoje kavinėje?:
Atrodo, kad kartojasi užpraeitų metų istorija, kai alkoholio pramonės lobistai alkoholio liberalizavimui pasitelkė pirmiausia TS-LKD frakcijos narius. Ir alkopramonės lobistams pavyko: 6 TS-LKD frakcijos nariams balsavus priešingai, nei buvo nutarusi TS-LKD taryba, aljoholio vartojimas buvo palengvintas. Jei tie 6 būtų balsavę kitaip, toks alkoholio liberalizavimo įstatymas nebūtų priimtas. Kai paprašiau, kad tie 6 frakcijos nariai būtų baudžiami už tokį bendražmogiškų vertybių niekinimą ir už partijos tarybos sprendimo nevykdymą, už teisybės sakymą ir rašymą pradėjo bausti mane, o tie 6 iš partijos vadovybės susilaukė paskatinimų ir malonių:
"... lošimo verslo rykliai aktyviai dirba su bet kokių partijų atstovais, nepaisydami jų pažiūrų. Kitaip būtų sunku paaiškinti, kodėl dar prieš penketą metų konservatoriai J.Razma ir M.Adomėnas buvo įregistravę pataisą, kuri žodis į žodį atkartojo tuomečius Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos teiginius... Jeigu net katalikiškas pažiūras deklaruojantys konservatoriai neatsispiria lobistų pagundomis, vadinasi, jų įtaka Seime - milžiniška. Tad pavasario sesijoje politikų vėl lauks išmėginimas - teks pasirinkti tarp visuomenės ir vienos verslo grupės interesų...
Seimo narės I.Degutienės siūlymas prie kiekvieno
tokio automato pastatyti stebėjimo kamerą skamba
kaip raginimas padažyti vampyrui nasrus. Juk lošimų prievaizdai pripažįsta neturintys galimybių peržiūrinėti tūkstančius įrašų po kelis šimtus valandų, kad įsitikintų, jog prie aparato neprisėdo nepilnametis ar prašymą neleisti lošti jau parašęs žmogus."
http://m.lrytas.lt/-13905117491390120445-lošimo-verslo-rykliai-tarp-politikų-nardo-aktyviai.htm

Komentarų nėra: