2014-01-25

TS-LKD tarybos posėdyje teikiau siūlymus dėl TS-LKD skaidrumo ir vertybiškumo, bet visi buvo atmesti.

TS-LKD tarybos posėdyje teikiau siūlymus dėl TS-LKD skaidrumo ir vertybiškumo, bet visi buvo atmesti.
Šiandien, 2014 01 25 TS-LKD tarybos posėdyje pasiūliau TS-LKD keletą žingsnių, kaip padidinti gyventojų pasitikėjimą tiek per rinkimus į EP, tiek ir per kitus rinkimus ir apskritai dėl politinės veiklos ir vertybinės tapatybės:
1. Seimo nariai- TS-LKD frakcijos nariai visi turėtų atsisakyti to perviršio prie algos, kurį Seimo nariai ir kiti aukšti pareigūnai gauna dėl socialinę nelygybę didinančio Konstitucinio Teismo sprendimo apie algų atstatymą daugiausiai uždirbantiems. Perviršis vidutiniškai sudaro apie 2000 Lt/mėn. į rankas, o alga iki padidinimo - 6-8000 Lt/mėn., t.y.daugiau nei pakankama. Kam ir kaip išdalinti perviršį -tegul pasiūlo protingi teisininkai, svarbu, kad visa frakcija tai darytų vieningai. Aš taip darau (šito tarybos posėdyje nesakiau), bet tai turėtų elgtis visi TS-LKD frakcijos nariai, nes tai išryškintų vertybinius skirtumus su kitomis partijomis.
2. TS-LKD turėtų inicijuoti progresinius mokesčius Seimo nariams ir kitiems aukštiems valstybės tarnautojams. Tai atremtų argumentą, kad tokie mokesčiai žlugdytų investuotojus ir kitus verslininkus ir PRADĖTŲ NORS ŠIOKĮ TOKĮ SOLIDARUMĄ SU NEPASITURIANČIAIS.
3. TS-LKD taryba turėtų priimti nutarimą, draudžiantį jos nariams Seime ir savivaldybių tarybose liberalizuoti lošimus, t.y.įpareigoti nepritarti verslininko Samoilo Kaco iniciatyvai įrengti 2500 lošimo aparatų beveik visose kavinėse. Tai atitiktų TS-LKD vertybes. Nes dalis TS-LKD frakcijos narių remia tuos aparatus, yra darbo grupėje dėl jų atsiradimo. TS-LKD taryba jau yra priėmusi analogišką nutarimą, draudžiantį partijos nariams remti alkoholio liberalizavimą. Tiesa, 5 TS-LKD frakcijos nariai nesilaikė šio draudimo. Jei jie būtų balsavę prieš alkoholio liberalizavimą, tai toks įstatymas nebūtų priimtas. Deja, TS-LKD Priežiūros komitetas pažeidėjų nesvarstė, tuo juos paskatindama ir toliau balsuoti PRIEŠ TS-LKD VERTYBES. Dabar gręsia analogiška situacija - dalis TS-LKD frakcijos narių gali paremti tuos lošimų aparatus, tuo neigdami TS-LKD deklaruojamą skaidrumą ir moralumą.
4. TS-LKD taryba nutarimu buvo patvirtinusi kandidatų iškėlimo į EP tvarką, bet TS-LKD prezidiumas, ją pažeisdamas, neteisėtai išbraukė Kauno merą A.Kupčinską iš kandidatų: tai galėjo padaryti tik Priežiūros komitetas, o tokio teikimo nebuvo. Prezidiumas išbraukė A.Kupčinską dėl to, kad jis neva pažeidė punktą, kad merams nerekomenduojama būti kandidatais. Bet TS-LKD taryba balsavo, ar merams drausti, ar tik rekomenduoti nedalyvauti ir apsisprendė nedrausti. Atsižvelgdamas į tai, kad A.Kupčinskas yra kuklus, vertybines nuostatas savo asmeniniu pavyzdžiu diegiantis ir todėl populiarus, ypač Kaune, politikas, pasiūliau jį grąžinti į kandidatų sąrašą.
Deja, TS-LKD taryba niekaip nesureagavo į šiuos pasiūlymus.
Vėliau parašysiu detaliau, kokius argumentus pateikiau už tai, kad referendumą galėtų organizuoti triskart mažiau, nei dabar parašų, t.y.kad užtektų 100 tūkst.ir kad klystama manant, kad žemės referendumo iniciatorių dauguma nėra patriotai, ar kad nėra nuoširdūs (kaip moka, kaip supranta, taip nori apsaugoti LT žemę, negalima jų už tai smerkti, ar tyčiotis).
Taip pat vėliau parašysiu detaliau, kodėl prezidento rinkimuose siūliau neremti D.Grybauskaitės, o iškelti TS-LKD narį, pvz.I.Degutienę (TS-LKD deklaruojamos vertybės yra skaidrumas ir moralumas, o D.Grybauskaitė taip nesielgė FNTT vadovų atleidimo istorijoje, Beliackio išdavimo Baltarusijai metu, žmonių mušimo Garliavos šturmo metu, kaip minimum tylėjimu pritarė Konst.Teismo ir spec.tarnybų veiksmams, kuriais menkinami parlamentinės respublikos pagrindai, kompromitavosi Skiepų ir gen.prokuroro istorijoje, ne tik nevetavo alkoholio liberalizavimo įstatymų, bet net neatsakė tokį prašymą pateikusiems 60 Seimo narių ir 200 nevyriausybinių organizacijų, tokiu būdu ne kartą parodydama, kad vietoj viešo kalbėjimo apie skaudžiausias LT aktualijas renkasi įvaizdžio kūrimą.
Į tokius mano argumentus sureagavo A.Kubilius, papriekaištaudamas, kad keista, jog l.daug apie vertybes kalbu ir daug apie tai rašau savo feisbuke, bet pats nesilaikau vienos iš TS-LKD vertybių - kolektyvizmo, todėl bene daugiausiai buvau svarstomas Priežiūros komitete už TS-LKD vertybių ir partijos sprendimų nesilaikymą.
TS-LKD taryba beveik vienbalsiai nutarė pasmerkti referendumo dėl žemės ir dėl iniciatyvos referendumui sumažinimo iki 100 tūkst.iniciatyvas ir beveik vienbalsiai nutarė paremti D.Grybauskaitę prezidento rinkimuose. Abiem atvejais balsavau prieš.

Komentarų nėra: