2014-01-26

Savižudybės - štai svarbiausia problema, kurią politikai turi spręsti pirmiausia, kartu su emigracija ir neteisingumais.

Savižudybės - štai svarbiausia problema, kurią politikai turi spręsti pirmiausia, kartu su emigracija ir neteisingumais:
"Vyrų savižudybės yra didžiulė mūsų problema.
Tokios šalies, kurioje 5-6 kartus daugiau nusižudo vyrų negu moterų, beveik nėra.(…) Vieno atsakymo, kodėl taip yra, nėra, tačiau, manau, vyrai neteko savo rolės patriarchalinėje Lietuvos šalyje. Lietuva buvo patriarchalinis kraštas, kur šeimos galva - vyras", – dėstė D. Gailienė. Jos teigimu, kai buvo atimta privatinė nuosavybė ir iniciatyva, moterims teko auginti vaikus, vienoms kitas palaikyti, slapčia poteriauti. Vyrai nėra tokie lankstūs – jie neteko esminių egzistencinių pagrindų... Turtingose šalyse, pavyzdžiui, Rytų Vokietijoje, mestos
didelės jėgos savižudybių prevencijai: specialistai ir
politikai suprato, kad priešingu atveju laukia didelės nelaimės. Lietuvoje tokio supratimo nebuvo, tad rodikliai dramatiškai išaugo. Tada visi sužinojo apie savižudybių reiškinį, manyta, kad visuomenė problema susirūpins. Pasirodo, mokslininkai buvo naivūs: kai pradėti skelbti savižudybių duomenys, pasipylė sensacingi straipsniai pavadinimais „Savižudybė – tautos bruožas", „Pilėnų atšvaitai" ir panašūs."
http://m.delfi.lt/article.php?id=63758394

1 komentaras:

Naglis Puteikis rašė...

Savižudybės-štai svarbiausia problema,kurią politikai turi spręsti pirmiausia, kartu su emigracija ir neteisingumais: http://tiny.lt/mdgsfh5