2014-03-15

Lrytas.lt buvo pašalinęs mane iš rinkimų, bet vėliau vis dėlto leido dalyvauti

Lrytas.lt buvo pašalinęs mane iš rinkimų, bet vėliau vis dėlto leido dalyvauti

N.P.: Lrytas.lt vyr redaktoriui Liudui Dapkui:

Jūsų redaguojamame portale rubrikoje "Aktualijos" šiandien, 2014 03 14 d. paskelbtas straipsnis "Z.Balčytis ir A.Paulauskas turės kautis dėl išlikimo", autoriais nurodoma ELTA ir lrytas.lt inf. 2014-03-14 09:18

http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/z-balcytis-ir-a-paulauskas-tures-kautis-del-islikimo.htm

Šiame straipsnyje parašyta, kad aš nebedalyvausiu rinkimuose:

"Kitus tris kandidatus palaiko mažiau nei po procentą respondentų: 0,8 proc. respondentų sakė, kad balsuotų už Kristiną Brazauskienę, 0,5 proc. - už signatarą Rolandą Paulauską, o 0,4 proc. - už Naglį Puteikį, kuris rinkimuose nedalyvaus."

Paskambinus tinklapyje nurodytu Jūsų tel.852743600 atsiliepusi moteris paaiškino, kad čia ne lrytas.lt, o ELTOS informacija.

Susisiekus su ELTA, ji atsiuntė savo publikaciją, iš kurios akivaizdu, kad frazę apie mano nedalyvavimą rinkimuose parašė ne ELTA, o Jūsų darbuotojai.

Susisiekus su Vyriausiąja rinkimų komisija, paaiškėjo, kad vis dar tebedalyvauju rinkimuose.

Prašyčiau paaiškinti, koks Jūsų darbuotojas ar darbuotoja parašė frazę "Naglį Puteikį, kuris rinkimuose nedalyvaus" ir kuo ši žinia, kad nedalyvauju yra grindžiama.

Gal iš tikrųjų yra kažkokios aplinkybės, dėl kurių esu nebegaliu dalyvauti Prezidento rinkimuose?

 

L.D.: Galite dalyvauti, jei matote tam reikalą, visos aplinkybės jūsų pusėje. Klaidą per skubėjimą pagamino politikos skyriaus darbuotojas, jis dėl to labai apgailestauja. Klaidą ištaisėme vos apie ją pranešėte tokiu netradiciniu būdui – per dienraščio sekretorę. Atkreipiu dėmesį, kad prie kiekvieno teksto nurodomas adresas, kuriuo galima pranešti korektūrai ir redaktoriams apie pastebėtas klaidas.

 

N.P.: Gerb. vyr. redaktoriau, atsiprašau - nepamačiau, kad galima apie klaidą pranešti ir tradiciniu būdu - neskambinant, o parašant pastabas ten pat tinklapyje.

Apgailestauju, jei savo skambučiu sutrikdžiau redakcijos darbą. Noriu paaiškinti dėl savo skambučio: perskaitę Jūsų portalo naujieną, kad nebekandidatuoju, dalis žmonių, renkančių parašus dėl mani išsikėlimo kandidatu, pasimetė, sutriko, nustojo rinkti parašus.

Norėdamas greičiau atstatyti sutrikusį rinkimų štabo darbą pagalvojau, kad pats greičiausias būdas  - paskambinti autoriui - taip jis greičiau tą klaidą pataisys. Kadangi prie publikacijos nebuvo nurodytas autorius, paskambinau sekretorei ir paklausiau, ar negalėtų sujungti su straipsnio autoriumi, bet ji, su kažkuo pakalbėjusi, man pasakė, kad straipsnio autorius yra ELTA.

ELTA atsiuntė savo tekstą, iš kurio matyti, kad  ELTOS tekste tos frazės, kad nebedalyvauju rinkimuose nėra. Matyt, Jūsų sekretorę suklaidino tas pats Jūsų minimas skubantis politikos skyriaus darbuotojas.

Ačiū už greitą klaidos pataisymą. Dėkoju, už palinkėjimus dėl dalyvavimo rinkimuose, tik ne visai norėčiau sutikti, kad "visos aplinkybės yra jūsų pusėje", nes skubančio politikos skyriaus darbuotojo klaida sutrikdė dešimčių parašus renkančių žmonių entuziazmą.

Manau, kad būtų žmogiškai teisinga, jei Jūsų suklydęs darbuotojas parašytų kelis paaiškinimo dėl tos klaidos žodžius mano rinkimų štabo vadovui Mariui Matulevičiui marius@nk.lt   - jis tą Jūsų darbuotojo atsiprašymą dėl klaidos išsiųstų sms žinute tiems parašų rinkikams kurie buvo sutrikdyti.

Taip visiems pasitaisytų nuotaika ir šią apmaudžią klaidą prisimintume kaip linksmą nesusipratimą-pokštą, kuris pakeltų nuotaiką tiek Jūsų skubėjusiam darbuotojui, tiek mano rinkimų štabo nariams ir ypač parašų rinkikams :)

 

N.P.: gerbiami www.lrytas.lt  Politikos skyriaus darbuotojai M.Čerkauskai, A.Jančy ir D.Pancerovai, atsiprašau, kad trukdau Jums darbą, bet vakar lrytas.lt portale rubrikoje "Aktualijos" 2014-03-14 09:18 paskelbtame straipsnyje "Z.Balčytis ir A.Paulauskas turės kautis dėl išlikimo", kurio autoriais nurodoma ELTA ir lrytas.lt inf. (http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/z-balcytis-ir-a-paulauskas-tures-kautis-del-islikimo.htm  ) buvo  parašyta, kad aš nebedalyvausiu rinkimuose: "Kitus tris kandidatus palaiko mažiau nei po procentą respondentų: 0,8 proc. respondentų sakė, kad balsuotų už Kristiną Brazauskienę, 0,5 proc. - už signatarą Rolandą Paulauską, o 0,4 proc. - už Naglį Puteikį, kuris rinkimuose nedalyvaus."

Vyr.redaktorius pranešė, kad šią klaidą per skubėjimą pagamino politikos skyriaus darbuotojas ir kad tas klaidą padaręs darbuotojas dėl to labai apgailestauja. 

Ačiū redakcijos kolektyvui už greitą klaidos pataisymą. 

Tačiau skubančio politikos skyriaus darbuotojo klaida sutrikdė dešimčių parašus renkančių žmonių entuziazmą. Jūsų vyr. redaktorius nenurodė pavardės, todėl kreipiuosi į Jus - visus tris. Manau, kad būtų žmogiškai teisinga, jei tas, kuris iš Jūsų suklydo, galėtų parašyti kelis paaiškinimo dėl tos klaidos žodžius mano rinkimų štabo vadovui Mariui Matulevičiui marius@nk.lt  - jis tą Jūsų atsiprašymą dėl klaidos išsiųstų sms žinute tiems parašų rinkikams kurie buvo sutrikdyti. Taip visiems pasitaisytų nuotaika ir šią apmaudžią klaidą prisimintume kaip linksmą nesusipratimą-pokštą, kuris pakeltų nuotaiką tiek tam iš Jūsų, kuris skubėdamas padarė klaidą, tiek mano rinkimų štabo nariams ir ypač parašų rinkikams :)

2 komentarai:

aldonamarija rašė...

Nepriimčiau tokios klaidos kaip pokšto, akivaizdus kenkimas, net neįsivaizduoju, kaip galima tai ištaisyti ir aplamai ar galima, laukiame paaiškinimo...

aldonamarija rašė...

Parašiau komentarą, bet rašo, kad komentarų nėra, kaip tai suprasti?