2014-03-13

Šiurpios detalės apie teisėsaugininkų žiaurybes Eglės Kusaitės byloje

N.P.: šiose žemiau nurodomo straipsnio citatose atskleidžiama, kaip saugumiečiai, prokurorai ir dalis teisėjų itin grubiai provokavo, falsifikavo, kurpė bylą praktiškai dar visai vaikui - 14 metų Eglei Kusaitei, kaip LT VSD ir prokuratūra atliko aptarnaujantį Rusijos FSB filialo vaidmenį, kaip grubiai buvo pažeidinėjamos žmonių E.Kusaitės, jos mamos, jos tetos teisės, kokį neįtikėtiną žiaurumą demonstravo teisėsaugininkai/teisėnaikininkai, o ypač prokuroras J.Laucius ir teisėja V.Švedienė:
"... 2009-10-24 suimtą E. Kusaitę prokuroras J.Laucius raštu reikalauja išimtinėmis aplinkybėmis laikyti 15 dienų Vilniaus apskrities areštinėje (kur asmuo laikomas tik iki teismo kardomosios priemonės paskyrimo 3–5 dienas), „siekdamas užtikrinti suimtosios saugumą". Išties antisanitarinėmis sąlygomis daryti spaudimą."
... "Tą pačią dieną ji nuo 17.00 val. iki 20.46 val. (kone 4 val.) buvo vien su šlapiomis puskojinėmis, be batų nuvesta į apklausą pas prokurorą J. Laucių, kuris jos basumo „nepastebėjo". Kaip atrodo pareigūnui basnirčia apklausiamoji?"
"2008-02-11 VSD generalinio direktoriaus pavaduotojas D. Dabašinskas nurodo, kad nuo 14 metų amžiaus E. Kusaitė pradėjo bendrauti su čečėnų tautybės asmenimis. Deja, byloje nė vienas čečėnų tautybės asmuo neatsirado. VSD Klaipėdos apygardos poskyrio viršininkas D. Noreika veidmainiškai ignoravo E. Kusaitės motinos atvirus prašymus padėti ir aiškintis tuometinę padėtį. Nėra teismo leidimo pagal BPK 159 str. 2 d. atlikti nusikalstamą veiką imituojančius veiksmus: nusamdyti butą, mokėti jai pinigus pragyvenimui, buto, telefono, kompiuterio išlaikymui, apgyvendinti kartu savo agentą ir t. t."
... "Ypač žiauriai atrodo 2011-04-29 vienasmenė teisėjos Virginijos Švedienės nutartis uždrausti su suimtąja E. Kusaite matytis motinai ir tetai /.../ iki bylos išnagrinėjimo ir nuosprendžio priėmimo /.../. Tai prokuratūros linija – absoliuti izoliacija, kaip psichologinis spaudimas, lengvinantis kaltinimo veiksmus."
... "2012-03-07 į E. Kusaitės papildomą prašymą jai susipažinti su jos bylos lietuviškąja medžiaga, esančia Teisingumo ministerijoje, ministras R. Šimašius pasiūlė kreiptis į Rusiją leidimo".
http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/lietuvos-naujienos/oficialus-vsd-sukis-egles-kusaites-byloje---tevyne-ir-tiesa-1159912/

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

VSD,prokurorai provokavo,falsifikavo bylą visai vaikui-14 metų Eglei Kusaitei, ją kankino, įskaitant ir dalį teisėjų: http://tiny.lt/t66f5t6

Naglis Puteikis rašė...

VSD,prokurorai provokavo,falsifikavo bylą visai vaikui-14 metų Eglei Kusaitei, ją kankino, įskaitant ir dalį teisėjų: http://tiny.lt/t66f5t6