2014-03-30

Kodėl pavėlavau į paskutinį balsavimą dėl žemės referendumo, bet nepavėlavau balsuoti prieš liberalų siūlymą praktiškai uždrausti referendumus.

Kodėl pavėlavau į paskutinį balsavimą dėl žemės referendumo, bet nepavėlavau balsuoti prieš liberalų siūlymą praktiškai uždrausti referendumus
Kas abejojate mano nuostatomis dėl žemės ir kitų referendumų - štai šią kalbą pasakiau per priešpaskutinį referendumo dėl žemės svarstymą Seime:
„Putinas duos nurodymą Abramovičiui nusipirkti ES pilietybę ir tada tas galės nupirkti be jokių apribojimų 40 % dirbamos LT žemės. Argumentas prieš žemės pardavimą be apribojimų ES piliečiams: kas būtų, jei Putinas, įkvėptas Krymo užgrobimo, paprašytų-duotų nurodymą Abramovičiui ar kitam Rusijos milijardieriui nusipirkti ES pilietybę (o Malta kaip tik pradėjo pardavinėti), o tada nupirkti žemę iš 2 proc. LT piliečių, kurie valdo 40 proc. LT dirbamos žemės? Taptume dar vienu Krymu Rusijai. Vadinasi, Rusija gali pasinaudoti Maltos antivertybiškumu ir Lietuvos naivumu neįvedant jokių saugiklių, o jų šiai dienai nėra jokių. Tai gal padėkokime referendumo organizatoriams, kad jei padėjo atskleisti tą faktą, kad MES NETURIME ŠIAI DIENAI JOKIŲ APRIBOJIMŲ TOKIOMS MACHINACIJOMS, o galimybė ES piliečiams pirkti LT žemę be jokių apribojimų bus nuo 2014 05 01. Ir kol kas jokių garantijų, kad LT Seimas suspės tuos apribojimus įvesti ir dar klausimas, ar pakankamus, kad galėtume apsiginti nuo Putino oligarchų, jei sugalvotų klastą. O klastas, kaip matome iš Krymo aneksijos, jei sugeba sugalvoti idealiai gudriai galingas.
Negi Jūs nepastebite, kad ES šalys nuolaidžiauja agresoriams dėl pinigų? Juk vertybės pamažu nyksta iš ES, todėl turime tą ES vertybinį pamatą stiprinti, nes bus taip, kaip Maltoje - už pinigus viskas galima:
"Maltos parlamentas pažadėjo pardavinėti šalies pilietybę už 650 tūkst. eurų, suteikiant pirkėjams pasą, atveriantį vartus į 28 valstybių Europos Sąjungą (ES)."
"Maltos parlamentas pažadėjo pardavinėti šalies pilietybę už 650 tūkst. eurų, suteikiant pirkėjams pasą, atveriantį vartus į 28 valstybių Europos Sąjungą (ES).Planas, kuriam buvo pritarta trečiadienį, turėtų įsigalioti po kelių savaičių. Premjeras Josephas Muscatas prognozuoja, kad naujoji priemonė padės sumažinti šalies deficitą ir pritrauks „didelės vertės“ žmones, kurie čia investuos.“
Naglis Puteikis
Po šios mano kalbos TS-LKD frakcija nutilo ir nustojo kaltinti referendumininkus antipatriotizmu. Tą mano kalbą, kurią aš sakiau iš savo vietos Seimo posėdžių salėje iš balkono matė ir girdėjo referendumininkai. Po šios mano kalbos, kuri vyko per priešpaskutinį žemės referendumo svarstymą Seime pasiūliau visiems susirinkti spaudos konferencijų salėje ir pasakiau prie Z.Vaišvilos, kad pagal balsavimą ir kalbas salėje matau, kad LSDP, TS_LKD ir Liberalų sąjūdis - maždaug 78 balsai - balsuos už nepalankiausią referendumui datą ir jie vis tiek sugadins referendumo datą, nes turi absoliučią daugumą šiuo klausimu.
Tris savaites dirbau tokiu režimu: kasdien nuo 22.00 iki 06.00 iš kompiuterio siunčiu šimtus emailų ir feisbuko žinučių draugams ir pažįstamiems su prašymu pasirašyti už mane internetu. Nes tokie balsai užsiskaito iškart. O popierinius tikrins kaip referendumininkams ir pakankamai didelę dalį atmes. Didžiąsias partijas, kurios visada prineša 40-50 tūkst. tikrina atrankos būdu, o jei kandidatas atneša 20-25 tūkst., tai TIKRINA VISUS POPIERINIUS. Todėl visą mėnesį užsėmiau tik popierinių parašų rinkimu, o naktimis - tik el. laiškų per gmailą ir feisbuką siuntinėjimu tarp 22.00 ir 06.00. Šio darbo niekas už mane padaryti negalėjo, nes žmonės žaibiškai atpažįsta, ar kitame gale tikras žmogus , ar jo padėjėjas. O kitaip suagituoti draugus, pažįstamus ir feisbuko 500 draugus, ar visoje LT teritorijoje dirbančius muziejininkus, archeologus, bibliotekininkes negalėjau – tik asmeniškai kreipdamasis  - tik taip yra šansas gauti internetinį parašą. Ir tokia taktika davė vaisių iš 7 pakilau į 3 vietą pagal internetu pasirašiusius. Tų parašų nebetikrins, skirtingai nei popierinių, o tai galima sakyti – valiuta, nes popierinius parašus iš pradžių tikrins rašysenos ekspertai ir atmes viena ranka parašytus (vidutiniškai iki 10 proc. atmeta), o po to skanuos ir lygins su gyventojų registro duomenimis – dar atmeta iki 20 proc. O internetu pasirašyti parašai nebetikrinami ir iškart galioja.
6 ryto tą siuntinėjimą baigdavau ir eidavau miegoti. Keldavausi 09.30.
To paskutinio balsavimo dėl žemės referendumo išvakarėse nuėjau miegoti 7.00 galvodamas kad užteks 2,5 val. ir atsikėlęs 09.30 spėsiu iki 10.00 atsidurti Seime. O atsikėliau 10.00, t.y. per vėlai:
Mano balsas nieko nebūtų pakeitęs, nes už - 41, prieš - 29, susilaikė - 48, nepritarta, t.y. susilaikiusieji skaičiuojami kaip nepritariantys, tad už galimybę rengti referendumą per antrą rinkimų turą balsavo 41, o prieš 77 – net daugiau, nei pusė Seimo (pagrindą sudarė naujoji Seimo dauguma - LSDP + TS-LKD + libsąjūdis).
 Tuo tarpu mano naktinis darbas gali pakeisti – gali būti, kad būtent internetu pasirašyti parašai ir leis pasiekti 20 000 ribą, kai patikrinimų metu atmes dalį popierinių parašų. skaičių, tuo suteikiant šansą turėti didesnį rezervą.
Manau, kad laiko proporcijos sutrukdė R.Paulausko štabui surinkti reikalingą skaičių parašų dėl jo kandidatavimo, nes jo štabo aktyvistai labai aktyviai dalyvavo piketavimuose prie Seimo ir kitose akcijose dėl referendumo, dėl ko nukentėjo parašų rinkimo greitis. Tai natūralu – kai mažos pajėgos, tai vienu metu jų neužtenka ir veiklai dėl referendumo ir parašų rinkimui.
Mane gi ištiko atvirkštinė problema – pernelyg susikoncentravęs į parašų rinkimą internetu ir dėl to neišsimiegojęs pavėlavau į referendumo galutinį balsavimą (į priešpaskutinį nepavėlavau), bet tai nepakeitė padėties, nes už mėginimą padaryti palankų laiką balsavo 46, o prieš – 77.
Po apmaudaus pramiegojimo toliau dirbau tokiu pat režimu, t.y. iš esmės nemiegojau, nes aiškiai mačiau, kad yra grėsmė nespėti surinkti 25 000 – 5000 turėtų būti rezervas. Tuo metų nežinojau, kad pavyks surinkti 26000, bet ir tai nėra pakankamas rezervas, jei atmestų 10 proc. dėl vienos rankos ir 20 po sulyginimo per skanerį su gyventojų registru (neatitiks 1 skaičius, ar 1 raidė ir kompiuteris fiksuos, kad tokio gyventojo nėra – anuliuos tokį parašą)..
Naktį iš 2014 03 26 į 27 nusprendžiau visai nemiegoti, nes 27 d. turėjo būti balsuojama dėl liberalų siūlymo kreiptis į Konstitucinį Teismą, bandant visai uždrausti referendumus (neabejoju, kad nomenklatūros aptarnavimo įrankiu virtęs Konstitucinis Teismas viską taip susuks, kad iš pradžių sustabdys dabartinį numatomą referendumą dėl žemės, o vėliau iš esmės uždraus referendumus, palikęs tik valdžios inicijuojamus).
Nėjau miegoti, nes bijojau, kad vėl pramiegosiu. Ir taip būtų atsitikę, nes jau sunkiai orientavausi tą rytą. Nebegalėjau net sėdėti savo Seimo nario kėdėje, nes apimdavo žaibiškai miegas. Todėl atsistojau Seimo nariui Povilui Urbšiui už nugaros ir žiūrėjau kaip jis balsuoja ir aš taip balsavau – praktiškai mechaniškai. Taip pavyko išvengti antrosios gėdos – balsavau prieš liberalų kreipimąsi į Konstitucinį teismą dėl referendumų praktiško uždraudimo. Bet naujoji Seimo dauguma – LSDP + TS-LKD + libsąjūdis vėl buvo nenugalima –svarstymo stadijoje http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_sale.bals?p_bals_id=-17803 (už - 58, prieš - 30, susilaikė - 16, pritarta).
Ar teisingai paskirsčiau jėgas, laiką - parodys balsų skaičiavimas dėl kandidatavimo. Ar galėjau nepramiegoti? Be abejo, kad taip ir dėl to man apmaudu ir gėda, bet tokiu atveju turėjau nerašinėti naktimis tų el.laiškų. Bet kokiu atveju primenu, kad už galimybę rengti referendumą per antrą rinkimų turą balsavo 41, o prieš 77 – net daugiau, nei pusė Seimo, o dėl to, kad pavėlavau į balsavimą – labai atsiprašau ir prašau man atleisti.
Jei kas netikite – galiu prisiekti, kad tai, ką apie parašiau aukščiau yra tiesa.
P.S.: po parašų atidavimo Vyriausiajai rinkimų komisijai dienos , t.y. 2014 03 27 d. trečia para miegu po 18-20 valandų ir dar niekaip neišsimiegu.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

http://www.drasoskeliaspartija.lt/dk-pareiskimas/

Politinė partija „Drąsos kelias” 2014 metų LR Prezidento rinkimuose remia kandidatą Seimo narį Naglį PUTEIKĮ. Balsuokite už jį 2014 m. gegužės 11 d.!