2014-03-28

Tauta mobilizuojama prieš išorinę grėsmę ir tuo pat metu apiplėšinėjama Konstitucinio Teismo ir kitų nomenklatūrą aptarnaujančiųjų rankomis.

Tauta mobilizuojama prieš išorinę grėsmę ir tuo pat metu apiplėšinėjama Konstitucinio Teismo ir kitų nomenklatūrą aptarnaujančiųjų rankomis.
N.P.: visiškai pritariu Andriui Martinkui:
"... kiekvienos neoliberalios valstybės elitas gali manipuliuoti nacionaliniais jausmais ir istorine atmintimi, nors pats iš esmės yra antinacionalinis. Tą liudija banalūs, bet kartu tragiški demografiniai faktai. Po komunizmo žlugimo Rusijos gyventojų skaičius sumažėjo dešimtadaliu, o milijardierių Maskvoje gyvena daugiau negu Niujorke. Net penktadalio gyventojų netekusioje Lietuvoje neseniai buvo paskelbta, kad reikia laukti Rusijos informacinių atakų prieš svarbius valstybės asmenis. Tai buvo padaryta iškart po to, kai Konstitucinis Teismas pareikalavo į ikikrizinį lygį atstatyti teisėjų, politikų, kitų gerai apmokamų pareigūnų algas. Dešinieji ir kairieji politikai viešumoje piktinosi vieni kitais, bet sutarė, kad teismo sprendimą reikia vykdyti. Rezultatas – bibliotekininkų ir kitų mažiausiai apmokamų valstybės tarnautojų atlyginimai liko elgetiški. Tauta mobilizuojama prieš išorinę grėsmę ir tuo pat metu apiplėšinėjama. Tai tik viena iliustracija, kaip smarkiai neoliberalios Lietuvos elitas susvetimėjęs su tauta."
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/istorija-raso-nugaletojai.d?id=64287098

Komentarų nėra: