2014-03-07

B.H.Levi: "V. Putinas yra stiprus tik todėl, kad mes esame silpni. V. Putinas juda pirmyn tik todėl, kad mes bijome."

B.H.Levi: "V. Putinas yra stiprus tik todėl, kad mes esame silpni. V. Putinas juda pirmyn tik todėl, kad mes bijome."

Puiki B.H.Levi kalba Maidane, kurios motto   - "V. Putinas yra stiprus tik todėl, kad mes esame silpni. V. Putinas juda pirmyn tik todėl, kad mes bijome."

"„Šiandien prieš jus kyla nauja galia. Galia, kuri pripažįsta ir gerbia tik jėgą. Galia, kuri nebaudžiama vykdo veiksmus jūsų šalies rytuose, jūsų istorinėse teritorijose. Galia, kuri užsimanė atriekti dalį Ukrainos, ko dešimtmečiais nedrįso jokia kita Europos šalis.

Argumentas yra gerai žinomas: tai tas pats argumentas, kurį 1938 metais iškėlė Hitleris, kad galėtų įsiveržti į Čekoslovakiją, nes Sudetų vokiečiai kalbėjo vokiškai. Bet jūs, Maidano žmonės, esate čia tam, kad užkirstumėte kelią šiam naujam nusikaltimui. Bet jūs, Maidano jaunimas, esate čia tam, kad neleistumėte savo broliams Rytuose vėl atsidurti po imperijos batu.

Jūs vėl susibūrėte tam, kad išvengtumėte šalies padalijimo, kad per šimtmečius tiek daug iškentėti turėjote ir kad teisė gyventi laisvėje kainavo daug, tiek daug. Tačiau aš taip pat žinau, Maidano tauta, kad jums pergalei pasiekti reikia jūsų brolių Europoje pagalbos.

Europa privalo apsaugoti Ukrainą. Europa turi garantuoti jūsų šalies sienas ir jūsų miestų laisvę. Europa privalo nedelsdama, tai yra, jei įmanoma, jau rytoj pasirašyti asociacijos sutartį, už kurią kovojo ir mirė jūsų jaunimas ir veteranai. Europa turi šią sutartį – kodėl gi ne? – iškilmingai pasirašyti čia, Kijeve.

Jums tai būtų apsauga, o Europai – lyg naujas krikštas. Ir Europa turi elgtis su V. Putinu, kaip ji pasielgė su Viktoru Janukovyčiumi: ji turi elgtis su ponu taip, kaip pasielgė su jo vasalu. Europa svarsto apie sankcijų galimybes ir ji turi jas įvesti. Europa galėtų pasakyti Putinui: „Mums reikia tavo dujų, bet tau reikia mūsų eurų – taigi, šalin rankas nuo Krymo!" Europa galėtų pasakyti Putinui: „Žmogus, kuris kėsinasi į Europos sienas, neturi vietos sambūryje, kuriame tarptautinė bendruomenė siekia užtikrinti pasaulio stabilumą. Taigi, pone Putinai, arba paliekate Ukrainą, arba paliekate G-8, kurio susitikimas, kaip bebūtų ironiška, turi įvykti Sočyje".

F. Hollande'as, A. Merkel, B. Obama galėtų Krymo – ir neduok, Dieve – Donecko užgrobėjui pasakyti, kad jis nebus laukiamas, kai po kelių mėnesių Prancūzijoje bus švenčiamos septyniasdešimtosios išvadavimo, kariuomenės išlaipinimo Normandijoje metinės. V. Putinas yra stiprus tik todėl, kad mes esame silpni. V. Putinas juda pirmyn tik todėl, kad mes bijome.

O Europos lyderiai priklausytų vienai vienintelei frakcijai, tokios drąsos frakcijai, kokią pademonstravo Maidano žmonės? Ar tai tiesa, kad jūs nebijote, o mes apimti siaubo? Kad jūs stojote prieš naująjį carą, o mes prieš jį net neamtelėjome?

Tai – absurdas. Tai neįmanoma. Būtent tai pasakysiu savo šalies politikams, kai tik ten grįšiu. „No pasaran!" (isp. nepraeisite, red.), šaukė ispanų respublikonai 1936 metais. „No pasaran!", šaukėte jūs V. Janukovyčiaus baisiesiems „Berkut" daliniams, kai jie atsuko į jus savo ginklus. „No pasaran!", šiandien turi sušukti Europa Vladimiro Putino kariaunai.

Tegyvuoja viena, nedaloma ir laisva Ukraina! Tegyvuoja Prancūzija, tegyvuoja Europa, tegyvuoja Ukraina Europoje!"

http://www.delfi.lt/news/daily/world/pasaulinio-garso-filosofas-skele-morala-pries-rusija-trypciojanciai-europai.d?id=64195770

2 komentarai:

Naglis Puteikis rašė...

B.H.Levi kalba Maidane:Putinas stiprus tik todėl, kad esame silpni.Putinas juda pirmyn tik todėl, kad mes bijome: http://tiny.lt/se2gxw

Anonimiškas rašė...

Gal parasytum koki straipsni,apie savo politine veikla,ka esi nuveikes,nes nieko nezinau apie jus,isskyrus tuos grazius rinkiminius sukius.