2014-03-24

Pritariu R.Valatkai – Rusijos kariuomenė visa jėga puls Rytų ir Pietų Ukrainą dar iki 2014.05.25

Pritariu R.Valatkai – Rusijos kariuomenė visa jėga puls Rytų ir Pietų Ukrainą dar iki 2014.05.25

N.P.: matydamas, kad Rusija suiminėja niekuo dėtus Ukrainos karininkus ir grobia karinius Ukrainos laivus (kaip tai siejasi su Krymo okupendiumu-referendumu – kodėl reikia grobti, pulti, areštuoti Ukrainos kariškius, davusius priesaiką Ukrainai? Kuom jie dėti? Ką jie blogo Rusijai padarė?) visiškai pritariu R.Valatkai, kad Rusijos kariuomenė likus savaitei-dviem iki Ukrainos prezidento rinkimų, t.y. 05.25 įsiverš į Ukrainą. Nuo savęs pridėsiu  - puls ir mėgins užimti Rytų ir Pietų Ukrainą. Tikslas yra aiškus – susijungti su neligitimia Padniestrės Respublika, atplėšta nuo Moldovos, atkirsti vakarų Ukrainą nuo Juodosios jūros. O LT vietoj granatsvaidžių ir nuo peties paleidžiamų priešlėktuvinių raketų už kelis šimtus milijonų Lt prisipirko šlamšto – laivų ir sunkvežimių, kuriuos per kelias minutes raketų salvėmis sunaikins Karaliaučiaus srityje pakilę Rusijos sraigtasparniai ir naikintuvai iš Baltarusijos bei to paties Karaliaučiaus. Padėkokime tiems LT politikams iš visų partijų, kurie išvijo iš LT vienintelį išmaniusi, kaip  pasipriešinti tokį didelį pranašumą ore ir tankais turinčiai Rusijos kariuomenei generolą J.Kronkaitį ir vietoj jo paskyrė „specus", kurie atliko tą patį, ką ir Ukrainoje – sugriovė šauktinių kariuomenę, sunaikino teritorinę-partizaninę gynybą, faktiškai išformavo ir nuginklavo šaulius ir t.t.:

R.Valatka: „ ...(ištrauka): Nenumatyti blogiausio scenarijaus – neatsakinga.

Kokie faktai? Ukrainos pietiniame ir rytiniame pasienyje Rusija telkia dideles puolimo pajėgas – su šturmo lėktuvais ir taktiniais bombonešiais, raketine artilerija. Tai praneša ne tik Ukrainos žvalgyba. JAV žvalgyba taip pat tvirtina, kad kad rusai gali pulti Ukrainą bet kurią dieną. V.Putino tikslas – neleisti, kad gegužės 25-ąją įvyktų Ukrainos prezidento rinkimai. Po kurių Kremliaus propagandistų nešvanki dainelė apie nelegitimią Ukrainos valdžią virstų mekenimu.

Tai kiek laiko mums liko? Metai, dveji? Ar galima biudžeto krašto gynybai didinimą iki 2 proc. BVP išdėlioti per penkerius metus, kaip siūloma?

Tokiu atveju geriau nepradėti. C.Manerheimas nuo pat 1931 m. ragino Suomijos politikus skirti gynybai daugiau lėšų. Niekas nesiklausė. Netgi tyčiojosi iš jo ir vijo šalin. Gerai, kad bėdai ištikus Suomija turėjo patį Manerheimą. Mes Manerheimo neturime. Ką galime priešpastatyti fašistuojančiai Rusijai?

Laisvų žmonių valią. Tokią kaip 1988-1991 metais. Kai darėme net tai, kas atrodė techniškai neįmanoma. Prezidentės, premjero ir Seimo valią. Suvokimą, kad žiogo gyvenimo vasaros etapas baigėsi. Po europinės šilumos stojo šalta rusiška žiema. Rusija žengė į karo kelią ir iš jo nesitrauks. Jei tik ir toliau matys mūsų minkštakūniškumą. Vaikišką verslininkų brukamą vaizdinį, kad užteks Rusijos neerzinti, ir ji mūsų nelies. Gaila, kad mūsų verslininkų niekas nemokė istorijos.

Bet nejau mes, lietuviai, norime karo? Juk karas su Rusija Lietuvai reikštų sunaikinimą? Logiškas klausimas. Ir atsakymas toks pat – taip, tai reikštų Lietuvos sunaikinimą. Tačiau tai neišsamus atsakymas. Pilnas atsakymas – trečią kartą per šimtą metų Lietuvos iš Rusijos okupacijos griuvėsių jau nepakelsim. Todėl ir dar vienos Rusijos okupacijos negalime sau leisti.

Net jei dabar tai tėra viena galimybė iš tūkstančio, privalome padaryti viską, kad Rusija net nepagalvotų apie tai, kad čia galima kišti nosį. Variantas tėra vienas: turėti tokią armiją ir tokią gynybos sistemą, kad priešas suprastų, jog tai nebus toks pasivaikščiojimas, kaip po Krymo kurortus. Reikia turėti tokį VSD, kuris ne komiksus iš kliauzų prezidentei kurtų, o rimtai dirbtų su penktąja kolona. Reikia ne simbolinės, o tikros NATO karinės bazės Lietuvoje.

Trečią kartą per šimtą metų Lietuvos iš Rusijos okupacijos griuvėsių jau nepakelsim. Todėl ir dar vienos Rusijos okupacijos negalime sau leisti.

Net jei dabar tai tėra viena galimybė iš tūkstančio, privalome padaryti viską, kad Rusija net nepagalvotų apie tai, kad čia galimą kišti nosį.

Jei lietuviai nenori karo, o karo nenori kiekvienas sveiko proto nepraradęs žmogus, reikia padaryti viską, kad net toks agresorius kaip V.Putinas, suprastų, jog kišti nosį į Lietuvą per brangiai kainuos. 

To pasiekti galėsime tik atsisakydami dalies asmeninio komforto, geresnio gyvenimo. Be kita ko, ir verslo plėtros į Rusiją. Tam, kad netaptume lengvu grobiu ir neprarastume to, ką jau turime. Kokia yra ne tik Vakarų, bet jau ir mūsų visuomenės problema?

Tai, kad visi galvojame tik apie save: o mano alga, mano pensija, mano sūriai ir mano sviestas. Prancūzai dar gali taip galvoti, kad gal nieko tokio, jei jie rusus apginkluos „Mistral" laivu. Mes negalime. Esame pirmoje fronto linijoje su Kremliaus mišugenu, ir niekas mūsų toliau į užnugarį neperkels. Kito kelio, kaip tik aukoti dalį savo gerovės krašto gynybai, nėra. Tam, kad per trumpiausią laiką būtų sukurta dvigubai didesnė, labai mobili ir gerai ginkluota kariuomenė.

Mums reikia ne vieno „Aitvaro", kuriuo žavisi JAV jūrų pėstininkų vadai, o trijų keturių. Ar tai problema? Vien per Afganistaną kiek aitvarų perėjo. Susigrąžinkim juos į kariuomenę.

Būtina pamiršti parapines tarpusavio kovas. Ir nepamiršti istorijos pamokų. Būtina įsisąmoninti, kad visi antilenkiški politikų ir politikierių pasisakymai yra antivalstybinė veikla, inspiruojama Kremliaus (kaip ir vis labiau ryškėjantis V.Tomaševskio akcijos-aljanso šunuodegiavimas V.Putino agresijai) ..."

Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/naujiena/ziniosgyvai/komentarai/rimvydas-valatka-po-viceprezidento-j-bideno-vizito-amerika-tikrai-pades-bet-gintis-turesime-patys-500-414244

Komentarų nėra: