2014-03-31

Prie „keistųjų“ lrytas.lt ir BNS klaidų prisijungė ir Vyriausioji rinkimų komisija – „atėmė“ iš manęs pensininkus.

Prie „keistųjų" lrytas.lt ir BNS klaidų prisijungė ir Vyriausioji rinkimų komisija – „atėmė" iš manęs pensininkus.

2014 03 14 lrytas.lt paskelbė, kad nebedalyvauju rinkimuose:
"Kitus tris kandidatus palaiko mažiau nei po procentą respondentų: 0,8 proc. respondentų sakė, kad balsuotų už Kristiną Brazauskienę, 0,5 proc. - už signatarą Rolandą Paulauską, o 0,4 proc. - už Naglį Puteikį, kuris rinkimuose nedalyvaus.":

2014 03 21 BNS mane vienintelį iš visų kandidatų išbraukė iš pranešimo apie Vilmorus reitingus: http://puteikis.blogspot.com/2014/03/bns-naudoja-sovietinio-stiliaus.html

Šiandien, t.y. 2014 03 31 Vyriausioji rinkimų komisija taip pat prisijungė prie šių „keistųjų" klaidų. VRK suklaidino ne tik jų tinklapio skaitytojus, bet ir lrytas.lt žurnalistus bei sociologus, pateikdami savo svetainėje klaidingus duomenis apie internete pasirašiusiųjų už kandidatus amžių: „Pensininkai yra patys pareigingiausi rinkėjai, todėl jų balsai kiekvienuose rinkimuose turi didelį svorį. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, tarp pasirašiusiųjų už pretendentus į prezidentus internete pensininkai yra nemenki L.Balsio ir A.Zuoko gerbėjai." – iš http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/aktualijos/busimuose-rinkimuose-aiskus-jaunimo-ir-pensininku-numyletiniai.htm
Pamatęs šią frazę, pamačiau, kad kažkas ne taip ir palyginau su anksčiau skelbtais toje pačioje VRK svetainėje 2014 03 04 duomenimis., kurie rodė viską atvirkščiai  - kad kaip tik tiek A.Zuokas , tiek L.Balsys turi mažiausią pensininkų palaikymą (neatiminėkite iš manęs pensininkų):
Tada nuvykau į VRK ir paprašiau, kad pataisytų klaidą, bet teko pusvalandį įrodinėti, kad jie suklydo. Gaila, kad nesilažinau J.
Galų gale pripažino ir pataisė tą klaidą, paskelbė naują duomenų apie internete pasirašiusiųjų už kandidatus amžių redakciją, kuri aukštyn kojomis apverčia lrytas.lt aukščiau cituotą publikaciją.
Pateikiu abu paveiksliukus – klaidingą ir pataisytą. Pastarasis (tai dar negalutiniai, o tik 2014 03 22 duomenys) skelbiamas čia:

Komentarų nėra: