2014-03-11

Justinai Vidzėnei: ar tikrai NATO, ES, Maidanas yra blogis, o Rusijos invazija Kryme - gėris?

Justinai Vidzėnei: ar tikrai NATO, ES, Maidanas yra blogis, o Rusijos invazija Kryme - gėris?

N.P.: atsakau gerbiamai Justinai Vidzėnei dėl jos komentaro: "Primenu dėl Naglio:UŽSIENIO POLITIKA: NATO gėris: "Lietuva ne tik turi išlikti NATO, bet ir savo narystę stiprinti." Baltarusija, Rusija - blogis, Vakarai jam yra siekiamybė į kurią reikia orientuotis (nepilnavertiškumo - vergo kompleksas):
N.P.: Nesakiau ir nerašiau, kad Rusija, ar Baltarusija yra blogis, sakiau, kad jos kelia grėsmę Lietuvai. Taip, NATO Lietuvai yra ne tik išsigelbėjimas matant Rusijos invaziją Kryme, bet ir vienintelė alternatyva. Nes ES yra per silpna (kol kas), kad apgintų Lietuvą nuo Rusijos, jei ji sumanytų užimti Klaipėdos kraštą iš Kaliningrado pusės ir Vilniaus kraštą iš Baltarusijos pusės. ES kai kurie buvę lyderiai, išmainydami vertybes į pelningas vietas (a la šrioderiai), ar kai kurio šalys, pvz. Malta, pardavinėdama ES pilietybę, gadina gerąsias vakarietiškos civilizacijos vertybes ir taip diskredituoja ES. Bet mes sustiprinsime ES savo buvimu ir kova už vertybes, kaip kad daro Vengrija. O kol stiprinsime ES, reikia integruotis dar smarkiau į NATO, nes tik ji aiškiai ir nedviprasmiškai pasmerkė ir tvirtai reaguoja į Rusijos agresiją Kryme permesdama naikintuvus į Baltijos šalis ir Lenkiją. Kryme niekas negrėsė Rusijai, nebuvo jokio geopolitinio, ar kokio kitokio reikalo jai įvedinėti ten savo kariuomenę be skiriamųjų ženklų ("žaliuosius žmogeliukus") - tai itin grubus visų sutarčių tiek dėl Ukrainos vientisumo, tiek visų tarptautinių sutarčių ir konvencijų pažeidimas.

P.S.: Justina, kadangi nežinau, ar matysite šį mano komentarą, tai dėl viso pikto tuo pat metu įdedu ir prie viešos diskusijos  permetu Jums ir feisbukine žinute šį tekstą.

P.P.S.: ar tikrai, gerbiama Justina Vidzėne, Jūs manote taip, kaip parašėte savo feisbuko sienoje (https://www.facebook.com/justina.vidzene), ar čia tik kitą žmogų pacitavote?:
"Imperijų karai arba III pasaulinio karo ypatumai:  

Provokacijos. Žmonės, būkite budrūs, Lietuvoje, pabaltijyje, artimiausiu metu prasidės kampanijos, kiršinančios žmones ir provokuojančios nesutarimus, skatinančios neramumus, kitaip tariant "kontroliuojamas chaosas", skirtas etninių, tautinių mažumų supriešinimui. Vyksta karas, kuriose yra du poliai, visos kiršinimo praktikos ir manipuliacijos "savų rankomis" - tipiškas amerikiečių braižas, kurių pagrindinis tikslas, visus nuteikti prieš savo, visų laikų didžiausią geopolitinį priešą - Rusiją. Tai puikiai iliustruoja įvykiai Ukrainoje, kai į valdžią, pasinaudojus Maidanu, buvo atvesta atvirai nacistinė, sukarinta organizacija Svoboda (antisemitai, rusofobai, "clean nation" ideologija), kuria pačia ir manipuliuojama (manau eiliniams nariams nė nesuprantant - jie labai stipriai ideologiškai praplautomis smegenimis). 

"Pasikartosiu, jog Rusija, kokia ji yra dabar – iki šiol vienintelė kliūtis jų kelyje į pasaulinį įsiviešpatavimą. Ne veltui vienas iš paskutinių tarybinių žvalgų L.Šebaršinas pastebėjo: „Vakarams iš Rusijos reikia tik vieno – kad jos nebūtų." Strategiškai, geoistoriškai nebūtų. O tokios nebūties organizavimui reikalingas taranas – kaip kažkada Hitleris." (Andrejus Fursovas, istorikas, geopolitikas, analitikas)"


Komentarų nėra: