2014-03-08

Rimantė Valiukaitė: N.Puteikis gina ir palaiko neteisingai apkaltintus, nebijo stoti į silpnesniųjų pusę.

Rimantė Valiukaitė. O jeigu būtų atvirkščiai: ne arogantiška valdžia, o arogantiška tauta?

http://www.tiesos.lt/index.php/tinklarastis/straipsnis/rimante-valiukaite.-o-jeigu-butu-atvirksciai-ne-arogantiska-valdzia-o-aroga

Tiesos.lt redakcija   2014 m. kovo 3 d. 15:59

Jeigu manęs paklaustų, kas pastaraisiais metais man labiausiai nepatinka, sakyčiau, kad Lietuvos valdžios arogancija. Įvyksta piliečių meninė akcija, eisena, net tūkstantinis mitingas, o aukšti pareigūnai niekaip nereaguoja. Tarsi Charmso absurdo pjesėje: „Viens, du, trys – nieko neįvyko!"

O jeigu būtų atvirkščiai: ne arogantiška, kurčia valdžia, o arogantiška, kurčia tauta? Įsivaizduokim: artėjant rinkimams, reikia pagaliau pabendrauti su žmonėmis. Nors nesinori, kandidatui į prezidentus tenka važiuoti į susitikimą su rinkėjais. Niekas neateina… Gal tuomet kokią parduotuvę atidaryti? Atvyksti į atidarymą, perpjauni rąstą – niekas nežiūri… Tai gal nusifotografuoti mokykloje su mokiniais? Ne, ir tenai neįsileidžia – durys uždarytos…

Patarėjai guodžia, ramina, siūlo surengti ekskursiją po prezidentūrą, vaikučiams saldainių nuperka. Ne. Tylu, ramu, ekskursija nieko nedomina. Saldainiai genda. Tada tenka kviestis vyresnius, surengti premijų, medalių, ordinų teikimą. Ne, vis tiek tuščia. Laukimas, pyktis, neviltis. Net gatvėje niekas nekreipia dėmesio. Praeina kaip pro tuščią vietą. Nemalonu, tiesiog apgailėtina.

Lygiai taip pat jaučiasi Lietuvos piliečiai, kurių valdžia nepastebi. Negirdi nei SOS, nei Tie-sos! Ir kodėl ta valdžia pakilo taip aukštai, kad visai nebesiorientuoja? Daugelis nori ir tikisi, kad jų balsai, prašymai pagaliau bus išgirsti. O aš linkiu valdžiai toliau pūstis. Kad savo arogancijos balionuose išskristų taip aukštai, kad jų visai nesimatytų.

Gerbiu ir vertinu žmones, turinčius tvirtą stuburą. Drąsius, užsispyrusius. Siekiančius Tiesos. Toks man atrodo Naglis Puteikis. Jau ne vienerius metus jis gina viešuosius, t.y. mūsų visų interesus. Gina ir palaiko neteisingai apkaltintus, nors dėl to sulaukia priešiškumo, pašaipų. Nebijo stoti į silpnesniųjų pusę. Man tai atrodo svarbu.

P. S. Mano palinkėjimas kandidatui į Lietuvos Prezidentus Nagliui Puteikiui būtų toks:

Nesate pasipūtęs, stovite ant žemės, todėl tikiuosi, kad išgirsite. Visa Jūsų rašoma ir sakoma valstybės kritika yra visiškai teisinga, šiuo metu Lietuvoje blogybių tikrai netrūksta. Tačiau man ir visiems žmonėms norėtųsi išgirsti, ar yra vilčių ištrūkti iš šito uždaro rato, ar yra būdų, kaip pakeisti ydingą sistemą? Norėčiau, kad prieš rinkimus kalbėtumėte optimistiškai. Taip pat žiūrėtumėte ir į valstybės ateitį.

Sėkmės nelengvoje kovoje!

Komentarų nėra: