2020-01-15

G. Pangonio Grigeo Klaipėdoje įrengė slaptą plastikinį vamzdį su specialia siurbline tam, kad uždirbtų milijoną nelegaliai išpilant nevalytas nuotekas.

Aiškėja, kad Klaipėdos Grigeo slaptas nevalytų nuotėkų išleidimo vamzdis buvo plastikinis, vadinasi įrengtas ne sovietmečiu, kaip kad melavo G. Pangonis ir turėjo specialią siurblinę:
"R.Sakalauskas teigė, kad tai – netiesa.
„Noriu pasakyti, kad tai nebuvo joks avarinis išleistuvas. Matyt, įmonės atstovai taip dabar deklaruoja. Įmonė neturėjo teisės ir nedeklaravo apie jokį avarinį išleistuvą. Vamzdis dabar yra tyrimo objektas ir nuo to bus skaičiuojama žala. Tai yra raizgalynė vamzdžių ir paslėptas vienas vamzdis su sklende – tai yra joks ne avarinis išleistuvas", – pabrėžė jis.
R.Sakalauskas pabrėžė, kad nuotekų leidimas buvo tyčinis veiksmas, o vamzdis esą tam ir buvo skirtas.
„Schema labai įdomi – yra speciali siurblinukė, iš kurios tos nuotekos grąžinamos visiškai į proceso pradžią, ir nuo buvusių laikų, kai tie valymo įrenginiai buvo viso miesto, kanalu patenka į išleistuvą, kuris įsikerta į tokią vietą, kuri yra žemiau laboratorinių mėginių paėmimo vietos, bet aukščiau apskaitos taško. Tai yra – laboratoriniai tyrimai rodo gerus rezultatus, apskaita rodo visą kiekį, balansas paimamų nuotekų ir išleidžiamų visiškai sutampa procento tikslumu", – pasakojo jis.
Teršalų paleidimo sklendė, anot jo, buvo sumontuota rūsyje buvusioje siurblinėje.
R.Sakalauskas pasakojo, kad vamzdžių raizgalynės atsekimui tikrintojams prireikė trijų valandų.
Anot ministerijos atstovo, tai buvo vamzdis, kurio pagal technologinę schemą būti neturėjo: „Jis iš viso yra nematomas (...) Tai yra po žeme užkastas plastikinis 100 milimetrų diametro vamzdelis, kuris nueina iš siurblinės į proceso pradžią, kur išeina visi kanalai su galimybe apeiti tą valymą."

Komentarų nėra: