2020-01-27

Pasipriešinkime Prezidento galimam veto dėl turto konfiskavimo iš korumpuotų ir organizuotų nusikaltėlių.

Šiandien, 01.27 d. kartu su B. Genzeliu, N. Sadūnaite, V. Baku, R. Janutiene ir kt. kreipėmės į Prezidenta, kad nevetuotų įstatymo, kuris leistų civiliniu teismu sprendimais iš nuteistų už korupciją ir organizuotą nusikalstamumą bei kontrabandą konfiskuoti neteisėtai sukauptą turtą. Nes G. Nausėdos patarėjai apgulė Seimą, įtikinėdami, kad pasiduotumėm jų planuojamam veto, kuris labai naudingas nusikaltėliams.
Skleidžiami gandai, esą šis įstatymas bus taikomas visiems nusikaltimams. Tai VISIŠKA NETIESA:
šis įstatymas taikomas tik už šiuos nusikaltimus (baigtinis sąrašas):
Asmens turtą įstatymas leidžia konfiskuoti, tik jei jis priklauso nusikalstamoms grupuotėms, įtariamas, kaltinamas ar nuteistas už sunkius ir kai kuriuos apysunkius nusikaltimus.
Tai būtų prekyba žmonėmis, plėšimas, turto prievartavimas, vagystės iš patalpų, automobilio vagystės, su kontrabanda, narkotikais susiję ar korupciniai nusikaltimai, nusikalstamasis susivienijimas.

Mūsų sp. konferenciją blokuoja visa žiniasklaida, išskyrus lrytą, todėl dalinkitės vienintele jų publikacija ir prašau pagalbos - stokite į Centro partiją. N. Puteikis
https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/aktualijos/2020/01/27/news/seimo-nariai-praso-g-nausedos-nevetuoti-su-korupcija-susijusio-istatymo-prakalbo-apie-daroma-spaudima-13408054 

Komentarų nėra: