2020-01-27

Pranešimas spaudai: V. Bakas kartu su R. Janutiene ir N. Puteikiu prašo G. Nausėdos „neišmušti dantų teisėsaugai“

Laba diena,

 

Siunčiu Seimo nario Naglio Puteikio pranešimą spaudai:

 

Profsąjungos, viešo intereso gynėjai ir Seimo nariai kreipėsi į Prezidentą prašydami nevetuoti Civilinio turto konfiskavimo įstatymo ir suteikti teisėsaugai veiksmingą įrankį kovoje su korupcija. Šiandien Seime įvykusioje spaudos konferencijoje Nepriklausomybės akto signataras Bronislovas Genzelis išreiškė susirūpinimą dėl prezidento patarėjų pastangų slapta suderinti jau priimto įstatymo pataisas, kurios faktiškai įstatymą paverstų niekiniu.

Seimo narys Naglis Puteikis kalbėjo: „Tiek  šio įstatymo iniciatorius V. Bakas, tiek teisės komiteto pirmininkė A. Širinskienė yra paliudijusi, kad vyksta Prezidentūros atstovų vizitai pas Seimo narius ir yra daromas spaudimas, kad reikia tą įstatymą vetuoti. Prezidento patarėjai išsako nuogąstavimus, kad gali nukentėti nekalti verslininkai".

Seimo nario Naglio Puteikio patarėja Rūta Janutienė sakė, kad blogiausia yra tai, jog vyksta prezidento ir valdančiosios daugumos atstovų derybos kaip bendrom pastangom „nukenksminti" Seimo priimtą įstatymą: „Tokie kompromisai būtų stambus pralaimėjimas kovoje su korupcija".

Profsąjungos „Solidarumas" pirmininkė Kristina Krupavičienė sakė, jog profsąjungos remia Seimo pastangas suteikti teisėsaugai veiksmingus ginklus kovoje su korupcija, ir yra sunerimusios dėl įtakos grupių bandymų paveikti Prezidentą Gitaną Nausėdą.

Kreipimąsi į Prezidentą jau pasirašė Laisvės premijos laureatė Nijolė Sadūnaitė, profsąjunga „Solidarumas", profsąjunga „Sandrauga", „Lietuva be šešėlio" vadovas Kęstutis Kupšys, Nepriklausomybės akto signataras Bronislovas Genzelis, Seimo nariai Vytautas Bakas ir Naglis Puteikis, Rūta Janutienė ir kt.

Kreipimasis toliau pasirašinėjamas ir artimiausiu metu bus perduotas Prezidentui Gitanui Nausėdai.

 

 

Gražios dienos.

 

Pagarbiai,

 

Seimo nario Naglio Puteikio patarėja

Aurelija Aleškevičienė

Mob. tel. 861200338

El. p. aurelija.aleskeviciene@lrs.lt

 

Komentarų nėra: