2020-01-24

Prezidento patarėjai nori apginti nusikalstamų grupuočių narius nuo neteisėtai sukaupto turto konfiskavimo?

A. Širinskienė: "Deja, bet būtent dėl asmenų, esančių organizuotų grupių narių sąrašuose, turto konfiskavimo su Prezidento patarėjais neradome sutarimo. Net ir žinant, kad savo buvimą organizuotų grupių narių sąraše asmenys galės ginčyti teisme, patarėjams atrodė, kad žmogaus teisės reikalauja iš tokių asmenų turto, kuris net 100 tūkst. eurų suma neatitinka jų teisėtų pajamų, nekonfiskuoti. Kas laimėtų iš tokio veto, kuris ištrina turto konfiskavimo galimybę iš organizuotoms grupėms priklausančių narių? Tikriausiai tik nusikalstamoms grupuotėms priklausantys nariai, ilgus metus ramiai jautęsi dėl savo turto, bet tikrai ne kasdieniu darbu gerovės valstybę kuriantys Lietuvos žmonės ir jų teisės.
  Kas laimėtų vetavus tokio turto konfiskavimo galimybę leidžiančią normą? Konfiskuoti būtų galima tik po įstatymo įsigaliojimo (t. y. tik ateityje) įgytą turtą. Išsigelbėtų daug Lietuvos gogitidzių, kuriems, akivaizdu, nepavyktų išsisukti net Sakartvele, nes į praeitį nesižvalgantis įstatymas leistų tyliai „legalizuotis" savo neteisėtu gyvenimo būdu užgyventas lėšas. Ir, tikėtina, pakankamai dideles.

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/ringas/politics/agne-sirinskiene-kas-laimes-del-prezidento-veto.d?id=83336211

Komentarų nėra: