2009-01-16

E.Ūksas: valdžios savivalės, arogancijos ir abejingumo pūlinys brendo per ilgai

 

Didžioji prancūzų revoliucija prasidėjo nuo bandymų naikinti aukštuomenės privilegijas

Autoriui leidus naudoju jo tekstą iš partinės diskusijos elektroniniu paštu apie valdžios privilegijas (čia – nuoroda apie autorių:

http://lt.netlog.com/go/explore/videos/videoid=262918

 

Egidijus Ūksas,  TS-LKD Kelmės skyriaus pirmininkas:

TS-LKD viduje diskusija apie privilegijas turi būti trumpa - jokiu privilegijų ir lengvatų, tiek valstybės tarnyboje, tiek išrinktiems politikams. Didžiausia privilegija yra tautos rinkimų metu suteikta teisė inicijuoti ir  priimti sprendimus, o valstybės tarnyboje dirbantiems ir pareigūnams tą teisę suteikia  įstatymai. Tie, kurie mato ir šioje diskusijoje kažkokias intrigas, nukreiptas prieš TS-LKD, arba nesupranta, kas yra privilegijos, arba nenorintys matyti labai jau neskanios tiesos.

 Manau, kad bus aiškinančių, kad šiandieniniai neramumai yra nukreipti prieš TS-LKD. Aš taip nemanau. Anksčiau ar vėliau tai turėjo įvykti. Valdžios savivalės, arogancijos ir abejingumo pūlinys brendo per ilgai, negano to, manau, kad jis išsiveržė pačia švelniausia forma. Jau kitą dieną po priesaikos Seime, TS-LKD frakcija turėjo ryžtingai ir be jokių abejonių imtis privilegijų naikinimo visuose valdžios lygiuose. Antra, ryžtingai spręsti Seimo ir  Vyriausybės narių atlyginimo klausimą, o ne laukti Konstitucinio teismo aiškinimo. Be to, manau, kad ne mažesnė problema yra ta, kad dalis TS-LKD frakcijos  narių, kurie Seime dirba ne viena kadenciją, gerokai nutolo nuo Lietuvos gyvenimo aktualijų, jį matydami per veidrodinius Seimo langus.

 Gaila, bet TS-LKD tinklapyje dingo (o gal labai jau paslėptas) diskusijų forumas. Matyt, kažkam labai nepatiko...

Ir dar. Primenu, kad Didžioji prancūzų revoliucija prasidėjo  nuo bandymų naikinti aukštuomenės privilegijas. Aukštuomenei pasipriešinus, Paryžiaus gyventojai vieną dieną paėmė Bastiliją. Kažką primena, ar ne?

Komentarų nėra: