2009-01-16

KLAIPĖDOS VADOVAI IR TOLIAU NETEISĖTAI TURTĖJA

 

Klaipėda, 2009 01 15 d.: pažeidžiant įstatymą Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerei, tarybos sekretoriui ir mero patarėjai ir toliau neteisėtai pervedamos 1200 litų kasmėnesinės išmokos neva kanceliarinėms išlaidoms padengti.

Nuo 2008 10 01 d. Seimas uždraudė mokėti kompensacijas už kanceliarines, pašto, telefonijos ir transporto išlaidas savivaldybių tarybų nariams, jei jie gauna algą savivaldybėje.

Šis draudimas pagrįstas tuo, kad kanceliarinėmis reikmenimis, transportu, telefonais šie tarybų nariai (vicemerai, tarybų sekretoriai, merų padėjėjai) aprūpinami bendra tvarka, kaip ir kiekvienas savivaldybės tarnautojas.

Klaipėdos m. savivaldybės administracijos darbuotojai buvo atsisakę vykdyti neteisėtą savo vadovų nurodymą pervedinėti tokias išmokas minėtiems politikams.

Tačiau Klaipėdos m. savivaldybės administracijos direktorius tokį įpareigojimą parašė raštu ir neteisėtas pinigų dalinimas vėl tęsiasi.

Vėl tūkstantinės kasmėnesinės išmokos už kanceliarines prekes mokamos Klaipėdos miesto vicemerei J.Simonavičiūtei, tarybos sekretoriui V.Plečkaičiui ir mero patarėjai A.Daujotienei.

Visi trys aukščiau paminėtieji gauna iš savivaldybės administracijos atlyginimus, jiems yra skirti valdiški kabinetai, valdiški telefonai, jie naudojasi savivaldybės automobiliais, yra aprūpinti valdiškais kompiuteriais, interneto ryšiu, popieriumi, pieštukais, trintukais ir pan.

Klaipėdos m. tarybos Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcija kelis kartus raštu kreipėsi į miesto vadovus, reikalaudami nutraukti šį įstatymų pažeidinėjimą, tačiau savivalė tęsiasi.

Raštiški kreipimais į Klaipėdos m. prokuratūrą neveiksmingi.

Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje analogiškus raginimus nutraukti neteisėtas pinigų dalybas savivaldybės vadovai taip pat ignoruoja.

 

Neteisėti pinigų dalinimai ir jų švaistymas Klaipėdos m. savivaldybėje jau tapo tradicija: iki  2009 m. Klaipėdos m. savivaldybės tarybos nariams buvo neteisėtai mokamos kompensacijos, nes nebuvo reikalaujama pažymų apie negautas pagrindinėje darbovietėje pajamas.

2008 m. rugpjūtyje Klaipėdos m. taryba pasididino sau kompensacijas kanceliarinėms išlaidoms 4 kartus – nuo 400 lt iki 1000-1200 Lt kas mėnesį.

2008 m. pabaigoje įtariamas kyšininkavimu Miesto ūkio departamento direktorius A.Šimkus administracijos direktoriaus įsakymu neteisėtai perkeliamas į Turto skyriaus specialisto pareigas, nors yra teismo sprendimas dėl jo nušalinimo nuo pareigų.

2009 m. sausio pradžioje Klaipėdos m. savivaldybė išmokėjo kas ketvirtam savivaldybės tarnautojui maždaug po 1300 litų kalėdinių išmokų, nors jau galiojo Vyriausybės sprendimas draudžiantis mokėti valstybės ir savivaldybės tarnautojams bet kokias išmokas iš sutaupyto 2008 m. atlyginimų fondo.

Tarybos narys, frakcijos pirmininkas Naglis Puteikis

Komentarų nėra: