2009-03-05

Liberalų sąjūdis Klaipėdos merą gina visomis priemonėmis

VE 'Bulvaro' nuotrauka - SIURPRIZAS. Žiū, tik grįžo po pertraukos gerbiamas Naglis P. į posėdžių salę, o ant jo stalo jau gulėjo kolegų parūpintas pieno maišelis. Nervams nuraminti...

N.P.: žemiau pateikiu VE humoristiniame puslapyje pateiktą informaciją, kaip Klaipėdos Liberalų sąjūdis gina Klaipėdos merą ir jo korupcinius sprendimus.

Praeitą penktadienį vykusio Klaipėdos m. savivaldybės tarybos posėdžio metu iš tribūnos pasakiau, kad Klaipėdos m. meras R.Taraškevičius elgiasi amoraliai, nes bando permesti vaikų darželių virėjų išlaikymą ant tėvelių pečių, o tokio dalyko nėra niekur Lietuvoje.

Išsakiau versiją, kad tokiu būdu sutaupytus 2 milijonus Lt meras nori permesti savo biznio partnerio Roberto Dargio valdomos bendrovės naudai, kuriai jis bando 25 metams nemokamai suorganizuoti Danės krantinę pagal principą krantinės rekonstrukcija – savivaldybės lėšomis, pajamos iš laivų švartavimo – tik R.Dargiui ir nė cento už tai savivaldybei.

Pavyzdys: suremontuojate savo butą ir perduodate kaimynui 25 metams nemokamai juo naudotis, tas įsileidžia nuomininkus ir visą jų mokamą nuomą pasiima sau. Tiesa, tas kaimynas pasižada, kad jei perdegs lemputė, tai pakeis ją savo sąskaitą ir jei nuomininkui reikės antros sofos, tai jis iš savo lėšų tą sofą nupirks. Ir investicijas į antrą sofą jis pateikia kaip nepaprastai didelę savo aukai bendram Jūsų bizniui.

Sakysite kad tai nesąmonė? O mūsų meras sako, kad tai labai protinga investicija ir suranda tam neva tai „teisėtą" pagrindą – buto koncesija.

Šiuo atveju – Danės krantinių koncesija. Bet investavus į jas 60 milijonų Lt mokesčių mokėtojų pinigų, jų užbaigimui dar trūksta 2 milijonų, o biudžete jų nėra. Tai meras paima mano aukščiau minėtus 2 milijonus nuo vaikų darželių, o trūkstamus pinigus permeta tėvams išlaikyti.

Apie tai pakalbėjau  iš tribūnos. Kai sakiau tuos žodžius, tai tie tarybos nariai, kurie labai palaiko merą dėl jo mano aukščiau aptartų iniciatyvų, labai nervinosi, replikavo, maivėsi, nenustygo vietoje, raivėsi, lalėjo, veido mimikomis visaip rodė, kad man nepritaria.

Tačiau aš kalbėjau toliau, nekreipdamas dėmesio. Tada Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio Klaipėdos m. skyriaus pirmininko pavaduotoja, šios partijos frakcijos lyderė Alina Velykienė, nebegalėdama iškęsti tokio Klaipėdos mero kritikavimo, nusprendė mane sustabdyti ir pabandyti pažeminti – nupirko pieno, padėjo viešai ant mano staliuko ir pareiškė, kad aš turiu nusiraminti.

Manyčiau, kad ji turėtų ne man pieną pirkti, o merui nupirkti vaikiškus antrankius iš žaislų parduotuvės ir padėjusi merui ant stalo, paraginti jį liautis švaisčius mokesčių mokėtojų pinigus.

Tačiau absoliuti dauguma Klaipėdos miesto politikų mano, kad valdžia – nuo Dievo, Ir todėl kas valdžioj, tas gali daryti ką nori. Ir jų manymu niekas neturi teisės nė vienu žodeliu kritikuoti valdžios. O jei kritikuoja kas nors, tai tą žmogų reikia bandyti nutildyti, pašiepti, paniekinti, pažeminti  ir tai daryti visais įmanomais būdais.

Juokingiausia, kad tai daro opoziciją apsimetančios liberalų sąjūdžio Klaipėdos m. skyriaus frakcijos vadovė. Ir daro tai nuolat. Ir tai atlieka su ypatingu stengimusi – kaip liūtė gina savo merą.

Vaistai nervams raminti

"Bulvaro" skaitytojai, ko gero, net neįsivaizduoja, koks sunkus yra gerbiamų Klaipėdos miesto tarybos narių darbas. Ne tik sunkus, bet ir kenkia sveikatai. Štai vieno posėdžio metu opozicijos šauklys Naglis P. taip įsisiautėjo, žaibais iš akių vos nepadegė salės, kad jo kolegoms nieko kito nebeliko, kaip tik pasirūpinti ir juo, ir savimi. "Aš prašau Tarybos nemokamai kiekvienam iš mūsų skirti po pieno puodelį už kenksmingas darbo sąlygas", - pasiūlė Alina V. O dainorėlis iš Tarybos Edmundas Kučinskas kad suriks: "O man, prašau, alaus!" Salėje nuvilnijus juokui nurimo ir ponas Naglis P. Po posėdžio pertraukos ant jo stalo jau puikavosi kolegų parūpinto lietuviško pienuko maišelis. Tačiau politikas jį dviem pirštais patraukė ir nedrįso paragauti, nuraminti nervų. Tačiau "Bulvaro" slaptieji agentai užfiksavo momentą, kai Naglis P. pasibaigus batalijoms įsidėjo maišelį į rankinę ir išsinešė.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gerbiamas Nagli, pienas Jums nupirktas buvo po to, kai Jus iejus zurnalistams, norejote skelbti Klaipedau autonomija.

Anonimiškas rašė...

jis norejo ikurti naujuju luditu antikonstitucine pseudomonarchija