2009-03-02

Uostamiestyje J.Petrošius - lyg antrasis Zujevas su savo vagonėliu

N.P.: Vieno iš labiausiai patyrusių Lietuvoje savavalių statybų organizatorių  Juozo Petrošiaus eilinė afera Daržų gatvėje Klaipėdoje. Šioje Klaipėdos senamiesčio gatvėje esantį paveldą nuolatos siaubia pinigams vergaujantys verslininkai, architektai, statybininkai, valdininkai ir archeologai: per pastaruosius 2 metus jau sunaikinti sinagogos pamatai, nelegaliai nugriauta  2 Pasaulinio karo vokiečių statytą slėptuvė.

Nelegalios statybos - verslininko hobis

Darius ČIUŽAUSKAS Respublika 2009 m. Vasario 25 d.

Įžūliausiomis nelegaliomis pajūrio statybomis pagarsėjęs verslininkas Juozas Petrošius vėl pateko į kovotojų su jomis akiratį. Paveldosaugininkai neteko žado išvydę jo bendrovės "Kopų lūgnė" Klaipėdos senamiestyje statomą biurų pastatą.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio specialistai sustabdė   miesto senamiestyje vykdomas biuro patalpų pastato statybas. Leidimas joms išduotas UAB "Kopų lūgnė". Pasak padalinio vedėjo Naglio Puteikio, nepaisant to, šios statybos yra neteisėtos.

"Statytojas privalėjo atlikti archeologinius tyrimus visur, kur bus statoma. Tačiau jie atlikti tik dalyje sklypo. Negana to, labai nukrypus nuo techninio projekto, čia jau pradėtas pilti betonas", - sakė N.Puteikis.

Paveldosaugininkai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą techniniam statybų prižiūrėtojui, kuriam gresia iki 1000 litų bauda. Jų teigimu, toks pats likimas laukia ir "Kopų lūgnės" statybų darbų vadovės.

"Sužinojome, kad su šiomis statybomis yra susijęs piktybinis pažeidėjas Juozas Petrošius. Uostamiestyje jis yra lyg antras Zujevas su savo vagonėliu. Todėl mes viską kuo nuodugniausiai išnagrinėsime ir griežtai bausime už kiekvieną nukrypimą", - tikino N.Puteikis.

Paveldosaugininkai į Daržų gatvę pasikvietė ir Valstybinės darbo inspekcijos pareigūnus. Juos išvydę, iš statybvietės pabėgo penki iš septynių darbininkų. Įtariama, kad šis penketukas dirbo nelegaliai. [N.P.: darbo inspekcija gaudė taip, kad nepagautų...]

J.Petrošius oficialiai prisistato tik UAB "Kopų lūgnė", kuriai vadovauja jo sūnus, akcininku. Labiausiai šis verslininkas pagarsėjo, kai pernai rugsėjį vos už kelių kilometrų nuo Klaipėdos aptiktas milijonus litų kainavęs aštuonių gyvenamųjų namų kvartalas. Šias nelegalias statybas (neturint nei projektų, nei leidimų) vykdė minėta bendrovė.

"Respublika" rašė ir apie prestižinėje Klaipėdos vietoje laikomuose Giruliuose be jokių leidimų vietoj tualeto ir sandėliukų atsiradusį nelegalų namą. Jis stovi J.Petrošiui priklausančiame sklype, kuriam uždėtas Valstybinės mokesčių inspekcijos areštas. Statytojas reikalavimo jį nugriauti akiplėšiškai nevykdo.

Verslininkas gerai žinomas ir teisėsaugininkams. Prieš kelerius metus jis įtartas fiktyvaus žemės sklypo aukciono organizavimu. Tačiau iškeltą bylą prokurorai nutraukė.

Komentarų nėra: