2009-03-02

Siekiama įpareigoti Klaipėdos prokurorų šeimą nugriauti pastatą kaip neteisėtai pastatytą

BIZNIS. Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro žmonos Bronislavos Lauciuvienės bendrovei 'pavyko' nusipirkti vadovaujamos bibliotekos kieme esantį sklypą ir pastatyti svečių namus.

N.P.: apie tai rašiau anksčiau: AR TIRS KLAIPĖDOS PROKURORAS SAVO ŽMONOS TURTO KILMĘ?

 

Siekia nugriauti prokuroro žmonos viešbutį

Darius ČIUŽAUSKAS

Vilniaus apygardos teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir uždraudė perleisti tretiesiems asmenimis sklypą bei jame stovinčius svečių namus, kurie siejami su Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro žmona Bronislava Lauciuviene. Ši pastatą uostamiesčio senamiestyje teisėsaugininkai prašo sulyginti su žeme.

Gindama viešąjį interesą, Generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą su ieškiniu, kuriame reikalaujama pripažinti negaliojančiu uostamiesčio centre esančio žemės sklypo pirkimo ir pardavimo sandėrį ir siekiama įpareigoti UAB "Pelėda" nugriauti pastatą kaip neteisėtai pastatytą.

Be minėtos bendrovės, atsakovais šioje byloje yra Klaipėdos apskrities viršininko ir Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos.

Baimindamiesi, kad bylinėjantis sklypas ir pastatas gali būti perleisti tretiesiems asmenimis, - o tai labai apsunkintų teismo sprendimo vykdymą ar net padarytų jį nebeįmanomą, - prokurorai paprašė taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir viešame registre padaryti įrašą apie draudimą perleisti nuosavybės teises. Šį prašymą Vilniaus apygardos teismas patenkino.

Generalinė prokuratūra į teismą kreipėsi dėl Klaipėdos miesto savivaldybės bibliotekos direktorės B.Lauciuvienės privataus verslo jos vadovaujamos bibliotekos kieme.

Teigiama, kad UAB "Pelėda", kurios akcininkė yra Klaipėdos apygardos vyriausiojo prokuroro Igno Lauciaus žmona, 2003 m. nusipirko dalį bibliotekos kieme Tilžės gatvėje esančio sklypo ir pasistatė jame svečių namus su gyvenamosiomis patalpomis.

Atliekant šiuos darbus dingo savivaldybei nuosavybės teise priklausantis garažas, stovėjęs viešbučio vietoje. Nors įstatymas draudžia privatizuoti sklypus senamiestyje, buvusi Klaipėdos apskrities viršininkė Virginija Lukošienė leido parduoti šį sklypą už 78 144 litus, išsimokant per 10 m. Tuo metu, kai sudarytas šis sandėris, Klaipėdos prokurorai tyrė žemės grobimo skandalą, į kurį buvo įsipainiojusi V.Lukošienė.

Praėjusių metų pabaigoje Vyriausioji tarnybinės etikos komisija konstatavo, kad B.Lauciuvienė pažeidė Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą kaip bibliotekos direktorė pasirašydama sutartį su UAB "Pelėda", kurios akcininkė pati yra, dėl bibliotekai priklausiusio ūkinio pastato nugriovimo. Remiantis įstatymu, ji turėjo nuo šio sandėrio nusišalinti.

B.Lauciuvienė vienus metus negalės būti skatinama, jai negalės būti keliamos pareigos, o jeigu bet kokiu pagrindu pasitrauktų iš valstybės tarnybos, šioje srityje negalėtų dirbti artimiausius trejus metus. Drausminės nuobaudos B.Lauciuvienei negresia dėl senaties termino.

Komentarų nėra: