2009-03-25

Negalima skriausti policijos, negalima jiems mažinti algų

[N.P.: kai sukmetis, tai policiją reikia stiprinti, o ne atvirkščiai. Visiškai pritariu žemiau išsakytai Nacionalinio pareigų profesinių sąjungų susivienijimo atstovų nuomonei].

Profesinės sąjungos: teisėsaugos padėtis – daug niūresnė nei ją piešia ministras

Alfa.lt 2009-03-25 16:04

Policijos, priešgaisrinės apsaugos ir muitinės pareigūnų profesinės sąjungos stebisi vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio išsakytomis mintimis, jog situacija teisėsaugos sistemos įstaigose nėra bloga, rašoma išplatintame pranešime.

„Tokie ir panašūs ministro teiginiai tik parodo, kad jis nežino realios susiklosčiusios situacijos arba tiesiog ją slepia", – teigia Vytautas Bakas, Nacionalinio pareigų profesinių sąjungų susivienijimo (NPPSS) pirmininkas.

Pasak V. Bako, situacija daugelyje teisėsaugos įstaigų yra tiesiog katastrofiška, o pareigūnai dažnai nebegali vykdyti savo tiesioginių funkcijų – užtikrinti Lietuvos žmonių saugumą.

„Pavyzdžiui, Alytuje, kur gyvena beveik 70 tūkstančių žmonių, dėl sumažėjusio sistemos finansavimo naktimis ir savaitgaliais patruliuoja vos vienas policijos ekipažas. Tad apie kokį operatyvumą ir saugumo užtikrinimą galime kalbėti?", - stebisi V. Bakas.

Tokia pat padėtis yra susiklosčiusi visose teisėsaugos sistemos įstaigose, todėl, NPPSS vertinimu, ryškus kriminogeninės situacijos blogėjimas, kurio pirmieji ženklai jau matomi, yra tik laiko klausimas.

Balandžio 2 dieną NPPSS visoje Lietuvoje planuoja surengti įspėjamąją protesto akciją.

Komentarų nėra: