2009-03-26

Teisę mokėti už šiukšles ne pagal plotą, o pagal žmonių skaičių giname teisme

Ačiū visiems klaipėdiečiams, dalyvavusiems Klaipėdos apygardos teisme dėl šiukšlių apmokestinimo

Ačiū visiems, dalyvavusiems šiandien 2009 03 25 d. Klaipėdos apygardos administracinio teismo posėdyje dėl šiukšlių apmokestinimo tvarkos: žiūrovų buvo pilna salė ir koridorius.

Sprendimą šioje byloje teismas skelbs Klaipėdos apygardos administraciniame teisme (Galinio Pylimo g. 9) 2009 04 03 d. 11.00 valandą. Kviečiame atvykti išklausyti.

Seimo narys TS-LKD atstovas E.Jurkevičius pasakė puikią kalbą, labai stengėsi Vyriausybės atstovė K.Vintilaitė ir jos padėjėja D.Kerekeš, Vyriausybės kanceliarijos Juridinio departamento direktoriaus pavaduotojas Rimvydas Pilibaitis.

Ačiū jiems už pastangas.

Pažymėtina, kad pirmą kartą spaudoje pasirodė objektyvūs straipsnis apie Šiaulių šiukšlių sistemą, kur skaičiuojama pagal gyventojų skaičių: sistema veikia puikiai. Iki šiol visos Klaipėdos m. savivaldybės ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (toliau – KRATC) skelbtos publikacijos šia tema buvo atvirai melagingos.

Matyt KRATC vadovai pagaliau pradėjo suprasti, kad vienišai Klaipėdos m. pensininkei per dieną skaičiuojama 3,6 kg šiukšlių susikaupimo norma (vidutinio dydžio butui) yra atvirai plėšikiška.

O gal sąžinė prabudo - juk kiek galima už iš pensininkų surenkamus už šiukšles pinigus spausdinti begėdiškas melagystes.

Esu priblokštas Seimo Aplinkos komiteto pozicija šiuo klausimu: kadangi Lazdijų rajone savivaldybė valdo TS-LKD ir vietiniai tarybos nariai prašė komiteto ginti jų proteguojamą šiukšlių skaičiavimo pagal plotą sistemą, tai komiteto vadovas tol tempė posėdžio gumą,kol komitetas nepriėmė jokio sprendimo. Vadinasi šis komitetas veikė pagal principą - jei savas, tai ir teisus. Trūksta žodžių.

O juk Seimas ir yra pagrindinis tokios žmones skriaudžiančios sistemos kaltininkas, nes privalo įstatyme dėl šiukšlių labai aiškiai nustatyti, kad tai paslauga, kad mokama tik už jos atlikimą ir tik po jos atlikimo, ir kad mokama pagal faktą, o ne pagal kažkokius plotus.

Deja, nuvylė, labai nuvylė Seimo Aplinkos komitetas.

Gerai dar, kad TS-LKD frakcijoje Seime yra žmonių, kurie gelbsti TS-LKD prestižą šiuo klausimu, nes kaunasi dėl teisybės ir teisingumo žmonių interesus gindami teisme.

Straipsnis 2009 03 25 d. VE: Mokestis už atliekas pykina neišvengiamai.

"Klaipėdos" dienraščio informacija apie minimą teismo posėdį:

Teismas nagrinėja šiukšlių rinkliavos teisėtumą (atnaujinta).

Komentarų nėra: